RAT U UKRAJINI: Oborena dva ukrajinska Su-25, uništeno 26 tenkova (FOTO/VIDEO)

Novosti online

29. 08. 2022. u 07:14 >> 23:34

DANAS je 186. dan specijalne operacije ruske armije u Ukrajini. Žestoke borbe vode se u Marinki. Nuklearna elektrana u Zaporožju se i dalje nalazi na meti napada, sa sporadičnim granatiranjem koje ugrožava rad ovog objekta.

РАТ У УКРАЈИНИ: Оборена два украјинска Су-25, уништено 26 тенкова (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ukrajinski napad na Novu Kahakovku

Ukrajinske trupe izvele su raketni napad na Novu Kahovku i hidroelektranu, izbio je požar, istražuje se stepen razaranja, javljaju lokalne vlasti.

Nova Kahovka je zbog napada ostala bez struje i vode.

Prema poslednjim izveštajima, u Novoj Kahovki je uspostavljen rade elektrane kao i vodosnabdevanje.

„Azov“ preti Margariti Simonjan

Predsednik Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin naložio je da se izvrši istraga povodom pretnji koje je dobila glavna urednica RT i medijske grupe „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan i njena porodica od bataljona „Azov“*.

Margarita Simonjan je nakon pretnji „Azova“* izjavila da sve što radi, radi pošteno.

- Sudeći po stilu pretnji, tamo se nalaze ili manijaci ili pijani tinejdžeri. Jedno, ne isključuje drugo. Kako bi trebalo da na njih reagujem? Živim svoj život i činim to, što smatram da je časno, potrebno i što bi trebalo da činim - izjavila je Simonjanova.

Vašington poziva da se isključi zaporoška nuklearka

SAD pozivaju da se privremeno isključe reaktori na Zaporoškoj nuklearnoj stanici, saopštio je koordinator za strateške koordinacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.

Misija Međunarodne agencije za atomsku energiju krenula je danas iz Beča u Zaporošku nuklearnu centralu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštava:

U ponedeljak, tokom dana, po direktnom naređenju Zelenskog, ukrajinske trupe su pokušale ofanzivu u Nikolajevskoj i Hersonskoj oblasti u tri pravca.

Kao rezultat aktivne odbrane grupacije ruskih trupa, jedinice ukrajinske vojske pretrpele su velike gubitke.

Tokom borbi uništeno je:

- 26 ukrajinskih tenkova;

- 23 borbena vozila pešadije;

- 9 drugih borbenih oklopnih vozila;

- 2 jurišna aviona Su-25 su oborena;

Gubici neprijatelja u ljudstvu - više od 560 vojnika.

Još jedan pokušaj ofanzivnih operacija ukrajinskih trupa je propao, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Poljska požuruje Francusku

Poljska smatra da treba ubrzati isporuku oružja Ukrajini i finansijsku pomoć i traži od Francuske da to učini. Ovo je izjavio premijer Mateuš Moravjecki nakon sastanka sa Makronom.

Misija Agencije za atomsku energiju danas stiže u Kijev

Misija Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), koja treba da obiđe nuklearnu elektranu Zaporožje, napustila je Beč i trebalo bi da kasnije danas stigne u Kijev, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Očekuje se da će misija početi rad u nuklearnoj elektrani Zaporožje narednih dana - napisao je na Fejsbuku portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije danas je rekao da će Rusija garantovati bezbednost misiji IAEA u oblastima koje kontrolišu ruske snage oko nuklearne elektrane Zaporožje kod grada Energoda.

On je dodao da će misija IAEA doći na teritoriju koja je pored nuklearke Zaporožje preko zone koju kontroliše ukrajinska vojska.

Ruska i ukrajinska strana danima razmenjuju optužbe za granatiranje najveće nuklearne elektrane u Evropi, koja se nalazi na jugu Ukrajine na levoj obali Dnjepra.

Nuklearka je od marta pod kontrolom ruskih snaga, a u njoj radi ukrajinsko osoblje.

Zelenski optužuje Rusiju

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, obraćajući se putem video linka na 17. Bledskom strateškom forumu, kazao je da će Evropa snositi posledice ukoliko bude mirno posmatrala rusko "uništavanje" Starog kontinenta i ocenio da je Rusija veštački napravila energetsku krizu i krizu u prehrambenoj industriji kako bi to "podmuklo koristila".

- Visoke cene gasa, obustave isporuke gasa, obustave tranzita žitarica iz luka u Crnom moru, sve je to veštački stvoreno - kazao je ukrajinski predsednik.

Zelenski je upozorio na to da nijedna evropska zemlja nije sigurna od Rusije, kao i da je, kako kaže, ruska propaganda spremna da uništi sve što je ukrajinsko.

- Ruska propaganda govori da ukrajinski narod uopšte ne postoji. Dok se borimo protiv ove agresije, mi štitimo Evropu. Ubijaju civile, žene i decu. Uništavali su naše gradske blokove i gradove. Rusi su uspostavili filtracijske kampove koji odvajaju decu od njihovih roditelja i ilegalno ih usvajaju u Rusiji - tvrdi Zelenski.

Foto: Profimedia/Printskrin/google maps

Kijev je počeo ofanzivu na južnom frontu, javlja Rojters

- Danas smo krenuli u ofanzivu u različitim pravcima, između ostalog i u Hersonskoj oblasti - saopštila je portparolka operativne komande "Jug" Ministarstva odbrane Ukrajine Natalija Gumenjuk.

Lider Krima Sergej Aksjonov smatra da mediji namerno šire lažne vesti o ofanzivi.

- Treba da pokažu aktivnost zapadnim gospodarima, zato banda narkomana i kriminalaca radi ono što najbolje zna: bavi se imitacijama i izmišljanjem lažnih informacija - rekao je Aksjonov.

Foto: AP

Aksjonov: Kijev laže da je pokrenuo ofanzivu ka jugu

Lider Krima Sergej Aksjonov izjavio je danas da izjave koje stižu iz Kijeva o ofanzivi ukrajinske vojske ka jugu nisu tačne i da su deo ukrajinske propagande.

- Još jedna laž ukrajinske propagande, koju dobro znamo sa Zapada: ukrajinski militanti su navodno pokrenuli ofanzivu u južnom pravcu. Ova lažna priča je slična svim prethodnim, kao virtuelni ''napadi'' na Krimski most, koje su trupe kijevskog režima izvele nekoliko puta - naveo je Aksjonov na Telegramu, prenosi TAS S.

On je dodao da oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke u svim oblastima.

- U ovim okolnostima Kijev stvara iluzije i lažne priče - rekao je on.

Prethodno je ukrajinski sajt prm.ua javio da je ukrajinska vojska pokrenula ofanzivna dejstva u mnogim pravcima na jugu zemlje.

Savet bezbednosti Rusije: Ukrajinske specijalne službe distribuirale drogu u Rusiji

Ukrajinske specijalne službe su birale dilere narkoticima i na razne načine doprinele distribuciji droge na teritoriji Rusije, izjavio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Aleksandar Grebenkin.

Prema njegovim rečima, osnovni akcenat je stavljen na rad sa mladima. Upravo su zato umesto klasičnih opijata Ukrajinci distribuirali, popularnu među tinejdžerima sintetičku drogu, kombinovali su soli i spid, pojasnio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije.

Pouzdano se zna da je Služba bezbednosti Ukrajine bila na čelu narko laboratorija u Rusiji, koje su ove godine, između ostalog, likvidirane u Moskovskoj oblasti, dodao je on.

PRM.UA: Ukrajina pokrenula ofanzivu na jugu zemlje

Ukrajinska vojska pokrenula je ofanzivna dejstva u mnogim pravcima na jugu zemlje, javlja ukrajinski sajt prm.ua.

Šef zajednickog pres-centra Bezbednosno-odbrambenih snaga Jug Natalija Humenjuk saopštila je ovu vest, rekavši da u regionu Herson "nakon preciznih udara ukrajinske vojske, okupator ne želi da ide u napad" i da je "stacioniran na ranije utvrđenim pozicijama".

Sajt prm.ua dodaje da je nešto ranije ukrajinska vojska probila prvu liniju ruske odbrane u Hersonskoj oblasti, kao i da su ruske snage pobegle sa svojih položaja.

Kadirov objavio snimak napredovanja ka Seversku

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov je na svom Telegram kanalu objavio snimak vojnih operacija u pravcu Severska.

- Algoritam neprijateljskih dejstava je dosledan i više nego predvidljiv, tako da ovde na scenu stupaju naši hrabri artiljerci. Oni momentalno sipaju olovnu kišu na glave nacista, sprečavajući svaku priliku za bekstvo. Upravo to vidimo danas u pravcu Severska. Vojnici specijalnih snaga "Ahma"t zajedno sa savezničkim trupama polako čiste odgovornu teritoriju od banderovskih glodara - napisao je Kadirov.

 

Prema njegovim rečima, uskoro dolazi jesen i "njive treba zasejati, a ove štetočine kvare zemlju svojim jazbinama".

- Sada su postali đubrivo - dodao je lider Čečenije.

Raketni napad na HE u Novoj Kahovki

Ukrajinska vojska izvela je raketni napad u oblasti hidroelektrane u Novoj Kahovki, aktiviran je sistem protivvazdušne odbrane, saopštile su vlasti tog regiona za Sputnjik.

Putin poslao poruku islamskim zemljama

Države islamskog sveta su tradicionalni partneri Rusije u rešavanju aktuelnih pitanja regionalne i globalne agende, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin u obraćanju učesnicima Globalnog omladinskog samita u Kazanju.

- Države islamskog sveta su naši tradicionalni partneri u rešavanju mnogih aktuelnih pitanja regionalne i globalne agende, u nastojanjima da se izgradi pravedniji, demokratičniji svetski poredak. Važno je da se mladi ljudi sve aktivnije uključuju u ovakvu konstruktivnu, višeslojnu saradnju - navodi se u poruci ruskog lidera koja je objavljena na sajtu Kremlja.

Prema njegovim rečima, izbor Kazanja za Omladinsku prestonicu Organizacije islamske saradnje potvrđuje visok nivo odnosa Rusije sa tom autoritativnom međunarodnom strukturom.

Ukrajinci lanisali "Himarse" na Pervomajsk

Ukrajinska vojska je noćas lansirala četiri rakete iz američkog višecevnog raketnog bacača HIMARS na Pervomajsk u LNR, saopštilo je predstavništvo republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre. Utvrđuju se informacije o poginulim i povređenim.

Uništene baze "Ajdara" i "Azova"

Više od 130 ukrajinskih boraca ubijeno je u Dnjepropetrovskoj oblasti za jedan dan, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Visokoprecizno kopneno oružje u rejonu naselja Marganec Dnjepropetrovske oblasti pogodilo je privremeni punkt i skladište municije 108. brigade teritorijalne odbrane, kao i terenske logore formacija "Ajdar" i "Azov". Ubijeno je više od 100 militanata i uništeno 20 komada vojne opreme i preko 3.000 raketa za višecevne bacače raketa - saopštilo je ministarstvo.

Konašenkov: Oborena dva ukrajinska "Suhoja"

Vazdušno-kosmičke snage Rusije (VKS) oborile su tokom dana dva aviona Su-25, izjavio je u ponedeljak portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Rusi pozdravljaju dolazak IAEA u NE Zaporožje

Visoki ruski diplomata Mihail Uljanov izjavio je danas da Moskva pozdravlja predstojeću posetu Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) nuklearnoj elektrani Zaporožje, koja je od marta pod kontrolom ruskih snaga, prenela je RIA Novosti.

Uljanov, stalni predstavnik Rusije u međunarodnim organizacijama u Beču, rekao je da je Rusija dala značajan doprinos poseti koja će se dogoditi ove nedelje.

Tokom noći aktivirani PVO sistemi u Sevastopolju

 

Britanska avijacija prelazi na civilne aerodrome zbog napetih odnosa s Rusijom

Avioni britanske vojne avijacije prebaciće se na regionalne civilne aerodrome prvi put od vremena Drugog svetskog rata, zbog rasta napetosti u odnosima s Rusijom, prenosi list "Dejli ekspres".

- Regionalni aerodromi se pripremaju za prijem borbenih aviona prvi put od vremena Drugog svetskog rata, usled jačanja napetosti u odnosima s Rusijom - prenosi list.

Kako se navodi u tekstu, tokom probnih letova u septembru lovci „jurofajter tifon“ i F-35, koji su bazirani u grofivijama Norfolk i Linkolnšir u Škotskoj, biće podeljeni na manje grupe i razmešteni na nekoliko regionalnih aeorodroma koji imaju odgovarajuće piste.

List dodaje da je cilj premeštanja aviona da se osigura da snage za brzo reagovanje britanske avijacije izdrže direktne napade na svoje baze, piše Sputnjik.

Švedska: Preko 46 miliona dolara vojne pomoći za Ukrajinu

Švedska premijerka Magdalena Anderson izjavila je danas da će Švedska pružiti dodatnih 500 miliona kruna (46,75 miliona dolara) vojne pomoći Ukrajini kako bi joj pomogla da se odbrani od ruske invazije.

Tokom posete ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitra Kulebe, Andersonova je rekla novinarima da će njena vlada Ukrajini pružiti ukupan dodatni paket vojne i civilne pomoći u vrednosti od milijardu kruna, prenosi Rojters.

Kuleba je pozvao Švedsku da Ukrajini obezbedi oružje kao što su haubice i granate.

- Sve dok traje rat, tražićemo još oružja. Svaki evro, svaki metak, svaka granata, sve je važno - rekao je Kuleba novinarima.

Snimak granatiranog Kujbiševa

Selo Kujbiševo u regionu Zaporožja pretrpelo je raketni napad u kom je, prema izveštaju regionalnog guvernera Jevgenija Baluckog nastradalo pet žitelja sela, uključujući dvoje dece.

Na snimku se vide ruševine stambenih objekata, a do njegovog objavljivanja sa ukrajinske strane, optužene za napad, nisu stigli komentari.

Balicki: Oboren dron američke proizvodnje

Dron oboren u blizini nuklearke Zaporožje je američke proizvodnje, rekao je šef vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki.

Gradonačelnik Odese za pregovore sa Rusijom

Gradonačelnik Odese Genadij Truhanov smatra da je potrebno pregovarati sa Rusijom i tražiti kompromise.

Jača ruska vlast u Melitopolju

U Melitopolju, koji je postao privremeni regionalni centar Zaporoške oblasti, postepeno se vraćaju u funkciju sistemi za sprovođenje zakona: počelo je izdavanje ruskih registarskih tablica, a stanovnici predaju oružje koje su sakrili.

Počelo je i zapošljavanje novih policajaca - rekao je u intervjuu za TASS načelnik Uprave unutrašnjih poslova Melitopolja i Melitopoljski okrug Andrej Židkov.

Ruski T-80 naleteo na minu

Velike vojne vežbe u Rusiji

Na sedam poligona Istočnog vojnog okruga u Rusiji od 1. do 7. septembra održaće se vojne vežbe „Vostok 2022“, a u njima će učestvovati više od 50.000 vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Strateške komandno-štabne vojne vežbe 'Vostok 2022' održaće se od 1. do 7. septembra 2022. godine pod rukovodstvom načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije. Uvežbavaće se odbrambena i ofanzivna dejstva na sedam poligona Istočnog vojnog okruga - saopštio je ruski vojni resor.

Na vežbama će se razrađivati različite varijante dejstava vidova vojske i koalicionih grupacija trupa u interesu osiguravanja vojne bezbednosti Rusije i njenih saveznika u zoni odgovornosti Istočnog vojnog okruga.

Iz sastava Oružanih snaga Rusije u vežbama će učestvovati organi vojne komande i snage Istočnog vojnog okruga, deo Vazdušno-desantnih snaga, vojno-transportne i avijacije dugog dometa.

U manevrima će takođe učestvovati operativne komandne grupe, vojni kontingenti i posmatrači iz ODKB, ŠOS i drugih partnerskih država kao što su Azerbejdžan, Alžir, Jermenija, Belorusija, Indija, Kazahstan, Kirgizija, Kina, Laos, Mongolija, Nikaragva, Sirija i Tadžikistan, piše Sputnjik.

Zelenski: Ukrajina će se vratiti u Donbas

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da će se Ukrajina vratiti u Donbas.

Zelenski je u video obraćanju, povodom Dana grada Donjecka i Dana rudara, koji se u Ukrajini obeležavaju poslednjeg vikenda u avgustu, rekao da Ukrajina nije i neće zaboraviti nijedan svoj grad i ni jednog svog čoveka.

Donjeck je oduvek bio jedan od najbogatijih i najmoćnijih gradova Ukrajine, rekao je Zelenski, prenosi Interfaks Ukrajina.

Prema njegovim rečima, Donbas je sada skoro uništen i razoren ruskim udarima.

- Ali Ukrajina će se vratiti. Obavezno. Vratiće se dostojanstvo narodu Donbasa. To će simbolizovati naša ukrajinska zastava kada je postavimo u Donjecku, Gorlovki, Marijupolju, u svim gradovima Donbasa i priazovlja, u svim oblastima pod ruskom okupacijom: Harkovu, Zaporožju, Hersonu. I naravno - na Krimu. Ukrajina pamti sve - rekao je Zelenski.

Baltičke zemlje traže novi paket sankcija

Baltičke zemlje će Evropskoj komisiji dati konkretne predloge za osmi paket sankcija protiv Rusije, koji se tiču energetike, trgovine i sistema SVIFT, rekao je šef estonske diplomatije Urmas Rejnsalu u intervjuu za nemački list „Velt“.

- Želimo, u krajnjoj meri, da taj paket bude usvojen što je moguće pre. Već smo podneli Evropskoj komisiji konkretne predloge u vezi s tim pitanjem. Reč je o energetici, trgovini, daljim ograničenjima u sistemu SVIFT, kao i o još ljudi i organizacija na sankcionim spiskovima - rekao je Rejnsalu.

Misija IAEA ove nedelje stiže u NE Zaporožje

Rafael Grosi, generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), izjavio je danas da je misija te agencije za nuklearku Zaporožje spremna i potvrdio da će ove nedelje stići u Zaporožje.

- Došao je i taj dan, misija podrške i pomoći IAEA za Zaporožje je sada blizu. Moramo zaštititi bezbednost najvećeg nuklearnog objekta u Ukrajini i Evropi. Ponosan sam što ću predvoditi ovu misiju koja će kasnije ove nedelje doputovati do NE Zaporožje - napisao je Grosi na svom Tviter nalogu.

TASS: "Ukrajinsko vazduhoplovstvo je faktički likvidirano"

- Efektivnim dejstvima ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga i sistema protivvazdušne odbrane faktički je likvidirana čitava kvalifikovana letačka posada nekadašnjih vazdušnih snaga Ukrajine – avioni MiG-29, Su-27 i Su-25 - rekao je izvor ruske agencije TASS.

Prema rečima izvora, obećanja Zapada da će Kijevu isporučiti nove borbene avione sovjetske proizvodnje, najverovatnije, ostaće samo reči.

- Upotreba bivših kadeta Harkovskog vojnog instituta ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva za izvršavanje borbenih zadataka dovela je do katastrofalnih gubitaka ostataka ukrajinske avijacije - rekao je izvor i dodao da su oni oboreni, ako ne u prvom, već u drugom naletu.

General Lapin uručio priznanja vojnicima

Komandant Centralnog vojnog okruga general-pukovnik Aleksandar Lapin uručio je državna priznanja vojnicima koji su iskazali hrabrost i herojstvo prilikom oslobođenja Luganske Narodne Republike, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Rusi gađali mete u Harkovu

Gradonačelnik Harkova Igor Terehov saopštio je da je ruska vojska jutros granatirala taj grad.

Za sada nema informacija o žrtvama.

Zelenski smenio zamenika komandanta Nacionalne garde

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski razrešio je dužnosti zamenika komandanta Nacionalne garde, navedeno je sinoć na sajtu predsednika Ukrajine.

 

- Spodar Jaroslav Bogdanovič razrešen je sa mesta zamenika komandanta Nacionalne garde Ukrajine - navodi se u tekstu odluke.

Rogov: U granatiranju Energodara povređeno sedam osoba

Sedam osoba povređeno je u granatiranju grada Energodara koje su izvele ukrajinske snage, izjavio je sinoć portparol proruske administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Prema njegovim rečima, pet osoba zadobilo je lakše povrede, a dvoje je teško povređeno.

Rogov je u objavi na svom Telegram kanalu optužio ukrajinsku stranu da napadima pokušava da omete najavljenu posetu delegacije Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) i da se "sveti lokalnim stanovnicima zbog njihove želje da prenesu istinu o onome što se dešava".

Van der Straten: EU čekaju užasne zime zbog cena gasa

Belgijska ministarka energetike Tin Van der Straten upozorila je da će se zemlje EU suočiti sa "pet do 10 užasnih zima", ako se ništa ne preduzme na smanjenju cena prirodnog gasa.

Sve su brojniji apeli da se ograniče cene gasa u celoj EU i da se cena gasa formira odvojeno od cene električne energije, prenosi Rojters.

Države EU se bore sa ogromnim poskupljenjem energenata od kako je u februaru Rusija, ključni snabdevač gasom, započela specijalnu operaciju u Ukrajini.

FT: Evropska unija će ukinuti vizne olakšice Rusima

Ministri spoljnih poslova zemalja Evropske unije će ove nedelje podržati suspenziju sporazuma EU o viznim olakšicama sa Moskvom, javlja "Fajnenšel tajms".

Države poput Češke i Poljske su prekinule da izdaju vize ruskim turistima nedugo nakon što je počeo napad na Ukrajinu u februaru, a od tada su tražile i da Brisel uvede totalnu zabranu.

Planira se da se ovakva odluka EU donese na dvodnevnom sastanku u Pragu, koji počinje u utorak, preneo je Interfaks.

- Neprimereno je da se ruski turisti šetaju našim gradovima, našim lukama. Moramo da pošaljemo signal ruskom narodu da ovaj rat nije u redu, da nije prihvatljiv - rekao je neimenovani visoki diplomata EU upoznat sa ovim pitanjem.

Plan o suspenziji sporazuma iz 2007. predvida ukidanje povlašćenog statusa državljanima Rusije prilikom traženja viza za zemlje EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (16)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu