RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Uništeno skladište municije za HIMARS kod Odese (VIDEO)

Novosti online

21. 08. 2022. u 20:04

RUSKA mornarica uništila je raketama Kalibr skladište raketa za američke sisteme HIMARS u Odeskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

РУСКО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Уништено складиште муниције за ХИМАРС код Одесе (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

 - Visoko precizne rakete dugog dometa na moru „Kalibr” u oblasti sela Majorskoje, Odeska oblast , uništile su skladište municije sa raketama za američke višecevne raketne sisteme HIMARS i protivavionski sistemi - navodi se u saopštenju.

Pored toga, depo goriva 102. brigade teritorijalne odbrane uništen je udarom operativno-taktičke avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga u rejonu Guljaj Polja Zaporoške oblasti.

Tamo je bilo uskladišteno više od 100 tona dizel goriva za vojnu opremu.

Rusija od 24. februara sprovodi vojnu operaciju u Ukrajini.

Vladimir Putin je njen zadatak nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Prema njegovim rečima, krajnji cilj operacije je oslobađanje Donbasa i stvaranje uslova koji garantuju bezbednost same Rusije.

Ruska vojska je zajedno sa snagama DNR i LNR u potpunosti zauzela teritoriju Luganske Narodne Republike i značajan deo Donjecka, uključujući Volnovahu,  Marijupolj i Svjatogorsk, kao i celu Hersonsku oblast, Azovske oblasti Zaporožja i deo Harkova.

BONUS VIDEO:

"URAGAN" PONOVO DEJSTVUJE: Najnoviji snimci Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori