"NIJE BIO SVESTAN TOGA": Bajden nije bio obavešten o raciji na dom bivšeg predsednika Trampa

Tanjug

09. 08. 2022. u 22:40

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden nije bio unapred obavešten o raciji na dom bivšeg predsednika Donalda Trampa na Floridi, saopštila je danas Bela kuća, ističući da Ministarstvo pravde vodi istragu nezavisno.

НИЈЕ БИО СВЕСТАН ТОГА: Бајден није био обавештен о рацији на дом бившег председника Трампа

Foto: Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

- Predsednik nije bio obavešten, nije bio svestan toga, niti je iko iz Bele kuće znao za to - rekla je novinarima portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer, preneo je Rojters.

Bivši američki predsednik Tramp rekao je danas da su agenti FBI izveli raciju na njegovom imanju Mar-a-Lago na Floridi i da su tokom pretresa obili sef.

Kako su navela dva izvora upoznata sa situacijom, FBI je pretražio Trampovu rezidenciju na osnovu naloga u okviru istrage o mogućem nezakonitom uklanjanju i uništavanju dokumenata Bele kuće nakon njegovog predsedavanja, preneo je ranije Gardijan.

Foto AP

Tramp je u saopštenju naveo da je “njegov divni dom Mar-a-Lago u Palm Biču pod opsadom i da ga je okupirala velika grupa agenata FBI.

- Čak su mi obili i sef - rekao je Tramp.

Dodao je da je sarađivao sa svim relevantnim vladinim agencijama i da "nenajavljeni upad" u njegov dom nije bio potreban niti primeren.

BONUS VIDEO:

RAKETIRAN HOTEL "DONBAS PALAS": Nastradala jedna osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna