NASTAVLJA SE KUBANSKA AGONIJA: Zapalio se i treći rezervoar nafte (FOTO/VIDEO)

Srna

08. 08. 2022. u 22:37

TREĆI rezervoar sa sirovom naftom zapalio se i srušio u glavnom terminalu Matanzas na Kubi, izjavio je danas lokalni guverner.

НАСТАВЉА СЕ КУБАНСКА АГОНИЈА: Запалио се и трећи резервоар нафте (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP Photo/Ramon Espinosa

Vatra se proširila preko izlivene nafte iz drugog rezervoara, koji se zapalio pre dva dana. Ovo je najveća industrijska nesreća u Kubi u poslednjih nekoliko decenija.

Kubanske službe su postigle napredak u obuzdavanju požara tokom vikenda, nakon što je stigla pomoć iz Meksika i Venecuele, ali je kasno sinoć vatra počela da se širi iz drugog rezervoara, koji se srušio.

Matanzas je najveća kubanska luka za prijem sirove nafte i goriva. Nafta koja je ovde uskladištena koristi se za proizvodnju električne energije na ostrvu.

Guverner provincije Matanzas Mario Sabines rekao je da požar liči na "olimpijski plamen" i da prelazi sa jednog rezervoara na drugi. On je dodao da se iznad čitavog područja podigao crni dim i da je situacija "komplikovana".

Kubanska državna televizija prati aktuelnu katastrofu uživo od subote, a na licu mjesta je neprestano i predsjednik Migel Dijaz-Kanel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!