RUSKA VOJSKA OSLOBODILA STRATEŠKU TAČKU: Oružane snage Ukrajine se povlače

Tanjug

05. 08. 2022. u 07:41

RUSKA vojska oslobodila je stratešku tačku, selo Peski, u blizini Donjecka, saopštile su vlasti Donjecke Narodne Republike (DNR).

РУСКА ВОЈСКА ОСЛОБОДИЛА СТРАТЕШКУ ТАЧКУ: Оружане снаге Украјине се повлаче

Foto Tanjug/AP

To selo smatra se jednim od najutvrđenijih ukrajinskih pozicija u Donbasu.

Istovremeno, Oružane snage Ukrajine povlače se s područja Avdejevke i Artjomovska, odnosno Bahmuta, saopštio je zamenik načelnika Glavne operativne uprave ukrajinskog Generalštaba Aleksej Gromov.

Prema njegovim rečima, u području Artjomovska, ukrajinska vojska je morala da napusti selo Semigorje i da pređe u odbranu na istoku Kodemija.

Pored toga, ukrajinska vojska je napustila rudnik Butovka, a položaji su im trenutno na jugu Avdejevke.

Podsećamo, 24. februara je Rusija pokrenula "specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine".

 - Ljudi tamo (u Donbasu) dugo vremena, čak osam godina, našli su se, kako kažu, između neba i zemlje. Oni nisu imali nijedan pasoš, ni ukrajinski ni ruski. Nisu mogli ni da kupe avionske karte i da avionom putuju po Rusiji. Nisu mogli da pošalju svoju decu na studije, pa čak ni na ruske univerzitete. Potpuno su izgubili svaku vezu sa Ukrajinom   - izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

BONUS VIDEO:

HELIKOPTERI Mi-28 NA ZADATKU: Pogledajte snimke iz akcije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!