PELOSI STIGLA NA TAJVAN: Oglasilo se kinesko ministarstvo spoljnih poslova (VIDEO)

Novosti online

02. 08. 2022. u 17:03

AVION, u kojem se nalazi predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, sleteo je na Tajvan, a nju je na aerodromu u Tajpeju dočekala tajvanska delegacija.

ПЕЛОСИ СТИГЛА НА ТАЈВАН: Огласило се кинеско министарство спољних послова (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Nakon što je avion sleteo na Tajvan, Pelosi je odmah odvedena na fotografisanje.

Po dolasku na aerodrom Pelosi je rekla da njena poseta Tajvanu ni na koji način nije u suprotnosti sa politikom SAD prema ostrvu.

Ubrzo se oglasilo i kinesko ministarstvo spoljnih poslova, koje je izdalo saopštenje povodom Pelosijeve posete Tajvanu i izrazilo snažan protest i osudilo posetu, naglasivši da je ozbiljno prekršen princip "jedne Kine" i odredbe kinesko-američkog komunikea - pozivaju SAD da ne igraju na tajvansku kartu da kontrolišu Kinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!