NEMA POVLAČENJA IZ SEVERSKA: Ruska artiljerija pokrila sve prilaze gradu, ukrajinska vojska prinuđena da se bori ili preda

P. Z. S. / iz.ru

28. 07. 2022. u 07:27

NACIONALISTI Ukrajine pokušavaju da se povuku od Severska do Soledara, ali je njihovo povlačenje zaustavljeno radom artiljerijskih jedinica savezničkih snaga.

НЕМА ПОВЛАЧЕЊА ИЗ СЕВЕРСКА: Руска артиљерија покрила све прилазе граду, украјинска војска принуђена да се бори или преда

Foto: Profimedia

U sredu, 27. jula, ovu informaciju je podelio komandant drugog korpusa Narodne milicije Luganske Narodne Republike (NM LNR) sa pozivnim znakom Timokha. Dopisnik Izvestija Aleksej Poltoranin posetio je lice mesta.

Prema rečima komandanta NM LNR, artiljerijski udari se koriguju uz pomoć bespilotnih letelica. Kontrabaterijska borba se nastavlja danju i noću. Jurišna pešadija savezničkih snaga napreduje uz podršku artiljerije.

-Neprijatelj se uništava, sada pokušavaju da se povuku od Severska do Soledara, držimo ga na istom nivou, ne ide, rekao je Timoha.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" kako bi na sud izveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, i 25. marta završeni su glavni zadaci prve faze - značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - "URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!