(MAPA) VAGNEROVCI ODBILI KONTRANAPAD, OSLOBOĐEN I NOVOLUGANSK: Ukrajinska vojska gomila ljudstvo i tehniku kod Krivog Roga

P. Z. S. / rybar

28. 07. 2022. u 00:40 >> 02:41

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu, kod Izjuma obračuni specijalnih jedinica.

(МАПА) ВАГНЕРОВЦИ ОДБИЛИ КОНТРАНАПАД, ОСЛОБОЂЕН И НОВОЛУГАНСК: Украјинска војска гомила људство и технику код Кривог Рога

Foto Tanjug/AP

Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Na telegram kanalu rybar dat je rezime borbenih dejstava na zapadnom frontu.


*Oko 4 sata ujutru ukrajinske formacije su pokušale da granatiraju Belgorod. Sve rakete su oboreni sistemima protivvazdušne odbrane.

*Ruska artiljerija je nanela udare na identifikovane akumulacije ljudstva VSU u Senkovki, Černigovska oblast, kao i Volfino i Nikolajevka, Sumska oblast.

*Nema značajnih promena na liniji fronta u pravcu HARKOVA:
-Oružane snage RF gađale su mete u Industrijskom i Novobavarskom okrugu Harkova, kao i drugim naseljima u regionu.
-U oblasti Borščeva, Sosnovke i Petrovke, ruski specijalci izveli su uspešan napad na položaje 92. brigade.
-U šumskom području zapadno od Izjuma, jedinice Oružanih snaga RF organizovale su zasedu za diverzantsko-izviđačku grupu (DRG) 81. oambr.

Ilustracija rybar



*U DONBASU, savezničke snage nastavljaju postepeno probijanje u odbranu Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Bahmut (Artjomovsk):
-Jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije i NM DNR uspostavile su kontrolu nad Novoluganskom.
-U prethodno zauzetom Pokrovskom, jedinice Vagnerovog PMC-a su odbile kontranapad Oružanih snaga Ukrajine.
-Ukrajinska komanda nastavlja da se priprema za odbranu Soledara i Bahmuta. Inžinjerijske jedinice opremaju vatrena mesta, u gradove stižu pojačanja.

*Na Donjeckom pravcu artiljerija savezničkih snaga, uz podršku avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, izvršila je masovni nalet na identifikovane ciljeve. U Avdijevci je uništeno veliko skladište municije Oružanih snaga Ukrajine.
-U odgovoru na to, ukrajinske formacije su pucale na gradove Donjecke aglomeracije: ima žrtava među civilima u Jasinovataji i Donjecku.

*U pravcu Zaporožja, Oružane snage Rusije su pogodile položaje Oružanih snaga Ukrajine kod Guljajpolja.

*Na pravcu Krivog Roga, Oružane snage Ukrajine nastavljaju da se pripremaju za ofanzivu. Tehnička sredstva 138. zrbr raspoređena su u rejon Apostolovo i Krivi Rog.

BONUS VIDEO - "URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!