KONTRAOFANZIVA KIJEVA - PUSTE ŽELJE MI6: Ruski vojni ekspert - Ukrajina nema sredstava za kontraofanzivu

P. Z. S. / riafan.ru

23. 07. 2022. u 20:43 >> 20:46

VOJNI ekspert Mihail Hodarenok nazvao je neodrživom prognozu šefa britanske obaveštajne službe MI6 Ričarda Mura o skoroj kontraofanzivi ukrajinske vojske, prenosi MK.

КОНТРАОФАНЗИВА КИЈЕВА - ПУСТЕ ЖЕЉЕ МИ6: Руски војни експерт - Украјина нема средстава за контраофанзиву

Foto Tanjug/AP


O pripremi velike operacije Oružanih snaga Ukrajine već dugo govore i čak imenuju datume - avgust-septembar. Pretpostavlja se da će do tada Kijev kompletirati jedinice koje obučavaju instruktori NATO-a, opremljene zapadnim naoružanjem.

Prema Hodarenoku, ne treba govoriti o „potencijalu prekretnice“ u vezi sa zapadnim snabdevanjem. Prvo, pojasnio je, isporuke se obavljaju komad po komad i nemaju vremena da nadoknade gubitke Oružanih snaga Ukrajine. Drugo, obuka ukrajinske vojske na Zapadu se takođe odvija sporo i u malim grupama.

Ekspert je siguran da je izjava šefa britanske obaveštajne službe pokušaj da se „na lošoj utakmici napravi održi dobro raspoloženje do samog kraja“. Kada od ukrajinske armije ne bude ništa, promeniće se i retorika Zapada, siguran je Hodarenok.

BONUS VIDEO - "URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!