SEVERNA KOREJA ODGOVARA NA UKRAJINSKU "ODMAZDU": "Nemate pravo da osuđujete, pridružili ste se američkim sankcijama"

Novosti online

15. 07. 2022. u 17:19

UKRAJINA nema pravo da osuđuje odluku Pjongjanga o priznanju Donjecke i Luganske Republike, nakon što se Kijev pridružio nepravednim i nezakonitim akcijama Sjedinjenih Država protiv Severne Koreje, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Demokratske Narodne Republike Koreje.

СЕВЕРНА КОРЕЈА ОДГОВАРА НА УКРАЈИНСКУ ОДМАЗДУ: Немате право да осуђујете, придружили сте се америчким санкцијама

Foto: Profimedia/Ilustracija/Ludovic Marin, Pool via AP/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File

- Kijev nema pravo da osporava naše legitimne akcije nakon što su ukrajinske vlasti u prošlosti podržale američke sankcije protiv Demokratske Narodne Republike Koreje zbog nuklearnog raketnog programa. Nastavićemo da jačamo i razvijamo prijateljske odnose i saradnju sa svim zemljama koje poštujte naš suverenitet i tretirajte nas blagonaklono - navodi se u saopštenju.

Diplomatsko odeljenje optužilo je Vašington da vodi "neprijateljsku politiku" prema Pjongjangu, ističući da je nuklearni raketni program Severne Koreje sredstvo samoodbrane.

Ranije su u ambasadi Severne Koreje u Moskvi rekli da su priznali nezavisnost DNR i LNR.

Severnokorejska centralna novinska agencija (KCNA) je kasnije izvestila da Pjongjang namerava da razvija odnose sa LNR i DNR, sledeći ideale suvereniteta, mira i prijateljstva.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je, kao odgovor na odluku Severne Koreje, saopštilo da prekida diplomatske odnose, prekid političkih i ekonomskih kontakata sa Pjongjangom.

BONUS GALERIJA: Kineske oružane snage

BONUS VIDEO: UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024