AMERIKA SAMA SEBI PUCA U NOGU Global tajms: Ako nastave da podržavaju Ukrajinu, to će im biti sve veći teret

Srna

13. 07. 2022. u 21:27

KINESKI "Global tajms", blizak vladajućoj Komunističkoj partiji, procenjuje da SAD, u ukrajinskoj krizi, same sebi pucaju u nogu.

АМЕРИКА САМА СЕБИ ПУЦА У НОГУ Глобал тајмс:  Ако наставе да подржавају Украјину, то ће им бити све већи терет

Foto: AP

- Ako nastave podržavati Ukrajinu - to će biti sve veći teret za SAD i dodatno će štetiti američku ekonomiju i povećavati inflaciju. Ali, ako Vašington odustane na pola puta, sva njegova dosadašnja podrška će propasti, objašnjava kineski "Global tajms".

Song Zongping, kineski vojni stručnjak i televizijski komentator, navodi da bi se sadašnja strategija "mogla obiti o glavu SAD".

- Sudeći prema trenutnoj situaciji, Ukrajini je sve teže pobediti Rusiju. Što duže traje ukrajinska kriza, to će postati štetniji za SAD i Zapad, navodi vojni analitičar za kineski medij.

U tekstu se citira američka televizije "Foks njuz", koja je objavila da su američka sredstva do sada usmerena Kijevu već premašila ukupne američke troškove tokom prvih pet godina vojnog angažmana u Avganistanu.

- Za razliku od tog rata, koji su pokrenule i vodile SAD, sukob Rusije i Ukrajine posredni je rat protiv Rusije koji vodi Amerika, a koji uključuje mnoge nekontrolisane elemente.

U tom kontekstu, SAD i njegovi saveznici uskoro će otkriti da je njihova podrška Ukrajini zapravo rupa bez dna i na kraju će snositi posledice, zaključuje kineski analitičar Song.


 

BONUS VIDEO: SLIKE UKRAJINSKIH ZLOČINA: Scene u staračkom domu u Rubeznom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!