NEMAČKE POSLANIKE ČEKA I "KUVANJE" I SMRZAVANJE: Mere štednje energije - manje grejanja zimi, smanjenje hlađenja leti

D. D. S.

11. 07. 2022. u 14:29

NEMAČKA vlada je pozvala građane da štede zbog preteće nestašice plina sledeće zime, koji je Nemačka do sada uglavnom uvozila iz Rusije, a sada su te mere proširene i na parlamente. Nemački savezni parlament Bundestag i parlamenti saveznih pokrajina planiraju, naime, u sklopu mera štednje, da snize temperaturu grejanja zimi i hlađenja leti.

НЕМАЧКЕ ПОСЛАНИКЕ ЧЕКА И КУВАЊЕ И СМРЗАВАЊЕ: Мере штедње енергије - мање грејања зими, смањење хлађења лети

Foto Shutterstock

Odbor zastupnika Bundestaga za opšta pitanja doneo je odluku da se sve prostorije saveznog parlamenta zimi više ne greju na 22 nego na 20 stepeni. U letnjim mesecima stotine prostorija rashlađivaće se umesto na 24 stepena, na 26 do 28 stepeni.

Takođe se planira isključivanje protočnih bojlera u više od 1.800 kancelarija i "štedljiviji odnos prema rasveti". U dokumentu "Štednja energije u zgradama Bundestaga" se navodi da bi se ovim merama moglo uštedeti pet odsto energije.

- Efikasnost državnih institucija se mora garantovati, ali pored toga nema nikakvih tabua što se tiče štednje energije - rekao je ministar savezne pokrajine Berlin za ekonomiju Stefan Švarc, prenose nemački mediji.

Ostali parlamenti 16 nemačkih saveznih pokrajina najavili su slične mere.

BONUS VIDEO: 

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)