"TO JE BOJKOT RUSIJE" Zaharova o odlasku britanske ministarke sa samita G20

Novosti online

10. 07. 2022. u 18:22

ODLAZAK britanske šefice diplomatije Liz Tras još pre početka ministarskog sastanka G20 na Baliju predstavlja „duboki bojkot“ ruske delegacije, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ТО ЈЕ БОЈКОТ РУСИЈЕ Захарова о одласку британске министарке са самита Г20

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

- To je takav, znate, duboki bojkot ruske delegacije – ona je otišla dan ranije“, rekla je Zaharova na televiziji „Rusija 1“.

Trasova je napustila Indoneziju zbog ostavke premijera Borisa Džonsona. Ona je jedan od kandidata za mesto novog premijera.

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok ranije je na marginama događaja na Baliju izjavila da ponašanje Lavrova na sastanku sa kolegama iz G20 ukazuje da ruske vlasti ne pokazuju „ni milimetar“ spremnosti za pregovore. Prema njenim rečima, na to ukazuje i činjenica da „veći deo pregovora“ na G20 Lavrov „nije vodio u okviru prostorija samita, već van njih“. Komentarišući ove reči, Zaharova je rekla da je „plan G7 da bojkotuje Rusiju propao“.

Kasnije je rekla da je američki državni sekretar Entoni Blinken izmišljao priče kada je govorio o izolaciji ruskog ministra spoljnih poslova i zemlje u celini u okviru samita.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

RUŠEVINE NA SVE STRANE: Posledice granatiranja Belgoroda, Severodonjetska i Melitopolja

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri