ŽELE VEĆE PLATE: Štrajk železničara u Francuskoj, prekinut saobraćaj vozova

Tanjug

06. 07. 2022. u 11:18

ŠTRAJK železničara, koji zahtevaju veće plate zbog povećanja troškova života, prekinuo je danas saobraćaj vozova u Francuskoj, prenosi AP.

ЖЕЛЕ ВЕЋЕ ПЛАТЕ: Штрајк железничара у Француској, прекинут саобраћај возова

Foto SO Svilajnac

Francuska železnička kompanija SNCF saopštila je da je otkazan svaki četvrti brzi voz, dok su lokalne usluge, kao što su prigradski vozovi u regionu Pariza u prekidu.

Očekuje se da će međunarodne linije, uključujući one za London i Brisel, normalno danas saobraćati, saopštio je SNCF.

Francuski sindikati Sud Reil, CGT i CFDT objavili su ranije zajednički poziv na generalni štrajk železničkih radnika 6. jula, kako bi se izborili za povećanje plata zbog rastuće inflacije, a sastanak sindikalnih predstavnika i rukovodstva SNCF-a zakazan je za danas.

Vodeći sindikat u kompaniji CGT naveo je u saopštenju da želi "generalno povećanje plata barem u iznosu rastuće inflacije'', nakon 10 godina zamrzavanja primanja.

SNCF je savetovao korisnicima da otkažu ili odlože svoja današnja putovanja i da rade od kuće, u situaciji kada je to moguće, navodi AP.

BONUS VIDEO:

U FRANCUSKOJ PO TRADICIJI RASPEVANO OBELEŽEN DOLAZAK LETA: Četiri decenije Praznika muzike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi