KOTAO ĆE USKORO DA PROVRI: Ruska operacija na pravcu Severodonjeck-Lisičansk ulazi u završnu fazu (MAPA)

P. Z. S. / telegram rybar

29. 06. 2022. u 22:24

RUSIJA je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

КОТАО ЋЕ УСКОРО ДА ПРОВРИ: Руска операција на правцу Северодоњецк-Лисичанск улази у завршну фазу (МАПА)

Foto printskrin tvzvezda.ru

Večernji izveštaj o situaciji na ovom ključnom vojištu dat je na kanalu rybar.


Do devet sati uveče, savezničke snage su uspele da uspostave kontrolu nad rafinerijom nafte Lisičansk. Ostalo je četiri kilometra: uzeti Zolotorevku sa mnogostradalnom Belogorovkom i konačno zatvoriti „kotlić”.

Rafinerija nafte Lisičansk je, u stvari, bila centralno čvorište, skladište i pretovarna baza Oružanih snaga Ukrajine u regionu.

Mapa telegram rybar

Najverovatnije, Severski Donec će u bliskoj budućnosti biti forsiran od strane ruskih diverzantskih i izviđačkih grupa, koje do sada obezbeđuju kontrolu vatre i periodične napade na neprijateljske položaje.

Izlazak Oružanih snaga Ruske Federacije i NM LDNR na liniju Rafinerije nafte Lisičansk – Malorjazancevo predvidivo će izazvati još veći bekstvo Oružanih snaga Ukrajine i jedinica teritorijalne odbrane ka Seversku i Bahmutu.

Ključni cilj operacije zauzimanja aglomeracije Severodonjeck-Lisičansk je okupacija Novodruževska: tamo se nalazi komandno mesto odbrane cele aglomeracije, kao i koordinatori „Legije stranaca teritorijalne odbrane Ukrajine“.

BONUS VIDEO - RUSI OBJAVILI SNIMAK: Ukrajinci napustili bazu! Pogledajte šta je ostalo za njima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAJNOVIJA VEST IZ PARIZA: Muškarac preti eksplozivom u iranskom konzulatu