ZAROBLJENI AMERIČKI PLAĆENIK POTVRDIO: Komuniciram sa porodicom, dobio sam dozvolu ruske vojske

P. Z. S. / ria.ru

29. 06. 2022. u 17:01

AMERIČKI plaćenik Aleksandar Drjuke, koji se borio na strani ukrajinskih snaga i zarobljen od strane ruske vojske, potvrdio je izveštaje da je dobio priliku da komunicira sa svojom porodicom.

ЗАРОБЉЕНИ АМЕРИЧКИ ПЛАЋЕНИК ПОТВРДИО: Комуницирам са породицом, добио сам дозволу руске војске

Foto telegram voenkorKotenok

Američki televizijski kanal Si-Bi-Es je u utorak javio da je Drjuke, koji se nalazi u zatočeništvu na teritoriji DNR, kontaktirao sa svojim rođacima.

-Imam blizak odnos sa svojom porodicom – roditeljima, sestrom i dva brata. Srećom, pre neki dan sam uspeo da razgovaram sa njima preko veze koju je obezbedila DNR, rekao je Drjuke novinarima.

List Telegraf je 15. juna objavio da je u borbama kod Harkova ruska vojska zarobila dva bivša vojnika američke vojske. Bili su to 39-godišnji Aleksandar Drjuk, koji je služio u Iraku, i 27-godišnji Endi Hjun. Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs rekao je da je Vašington u direktnom kontaktu sa ruskim vlastima po pitanju američkih plaćenika zatočenih u Ukrajini.

BONUS VIDEO - RUSI OBJAVILI SNIMAK: Ukrajinci napustili bazu! Pogledajte šta je ostalo za njima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)