MASKOVA VOZILA "NA LEDU" U KINI Peking zabranio kretanja za automobile "Tesla" u Bejdaihiju

Novosti onlajn

20. 06. 2022. u 20:34

POČEVŠI od 1. jula, automobilima kompanije "Tesla" biće zabranjen ulazak u kineski priobalni okrug Bejdaihi, najmanje na dva meseca.

МАСКОВА ВОЗИЛА НА ЛЕДУ У КИНИ Пекинг забранио кретања за аутомобиле Тесла у Бејдаихију

Foto AP

Bejdaihi, odmaralište istočno od Pekinga, tradicionalno je domaćin letnjeg sastanka visokih kineskih zvaničnika, na kojem se iza zatvorenih vrata razgovara o kadrovskim pitanjima i političkim idejama.

Odluka vlasti Bejdaihija saopštena je nekoliko nedelja pošto je automobilima kompanije "Tesla", početkom juna, zabranjeno kretanje na nekim saobraćajnicama u gradu Čengduu u centralnoj Kini, što se poklopilo sa posetom kineskog predsednika Si Đinpinga tom gradu.

Foto: Printskrin

Zvaničnik iz brigade saobraćajne policije Bejdaihija rekao je da se radi o "nacionalnom pitanju" i najavio "zvanično saopštenje".

Vlasnik kompanije "Tesla" Ilon Mask je svojevremeno kazao da "Teslini" automobili ne špijuniraju u Kini, ili bilo gde drugde, i da bi u slučaju da se to promeni, kompanija bila ugašena.

Mesecima kasnije, kompanija "Tesla" je saopštila da će svi podaci koji se generišu preko sistema ugrađenih u njihove automobile u Kini biti pohranjeni u toj zemlji.

BONUS VIDEO:

BEŠTIJA SA 2.230 KONjSKIH SNAGA: Pogledajte zvezde Salona luksuznih automobila u Monte Karlu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!