ZASLEPLJUJUĆI ŠTIT PROTIV NEPRIJATELJSKIH PVO: Rusi ga koriste u Ukrajini - Spolja običan helikopter, Mi-8 ima moćnu opremu za ometanje (VIDEO)

Novosti online

18. 06. 2022. u 23:53

MINISTARSTVO odbrane Rusije objavilo je snimak borbenog rada posade helikoptera Mi-8 Zapadnog vojnog okruga u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

ЗАСЛЕПЉУЈУЋИ ШТИТ ПРОТИВ НЕПРИЈАТЕЉСКИХ ПВО: Руси га користе у Украјини - Споља обичан хеликоптер, Ми-8 има моћну опрему за ометање (ВИДЕО)

Foto: printskrin

Osnovni zadatak im je da putem elektronskog ratovanja i sistema „Ričag-AV“ pomognu ruskoj avijaciji u prevazilaženju PVO sistema protivnika.

Helikopteri Mi-8 imaju opremu za elektronsko ratovanje. Spolja izgleda kao običan helikopter, ali je, u stvari, jedinstven kompleks. Širok spektar podešavanja radio opreme omogućava avijaciji da se sakrije od bilo kog sistema protivvazduhoplovne odbrane.

Prema rečima komandira posade helikoptera Mi-8, stanica velike moći „Ričag-AV“, koja se nalazi unutra helikoptera, može da spreči rad svih PVO sistema protivnika.

- Mi ovim nevidljivim štitom čuvamo naše avione koji gađaju protivničke objekte. Oni poleću u svim vremenskim uslovima. Protivnik nas ne može primetiti, ne vidi nas. Onesposobljavamo njegova PVO sredstva i tako omogućavamo prolazak naših aviona - rekao je on.

Stanica za ometanje „Ričag-AV“ ima veliku moć i vrlo lako može da onesposobi elektroniku protivnika na rastojanju od nekoliko stotina kilometara. Ovi sistemi imaju bazu podataka sa informacijama o različitim sredstvima koja predstavljaju pretnju i na taj način pružaju grupnu zaštitu avijaciji i kopnenoj tehnici.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024