TAJVAN NIJE UKRAJINA: Kinezi još jednom upozotili zapadne sile - "Preduzećemo snažne mere"

Novosti online

14. 06. 2022. u 19:44

MINISTARSTVO spoljnih poslova Kine ponovilo je da se tajvansko pitanje suštinski razlikuje po prirodi od pitanja Ukrajine, da je Tajvan neotuđivi deo kineske teritorije i da je tajvansko pitanje čisto unutrašnja stvar Kine koja ne dozvoljava nikakvo strano mešanje.

ТАЈВАН НИЈЕ УКРАЈИНА: Кинези још једном упозотили западне силе - Предузећемо снажне мере

Foto: Profimedia/Ilustracija

Portparol Ministarstva Vang Venbin je rekao da će Kina preduzeti snažne mere da odgovori na sve pokušaje "nezavisnosti Tajvana" koji imaju za cilj da pocepaju Kinu.

Ministar odbrane Narodne Republike Kine je juče bio mnogo oštriji, i rekao je da ako se iko usudi da odvoji Tajvan od Kine, kineska vojska neće imati izbora nego da se bori po svaku cenu, do smrti.

- Niko ne treba nikad da potceni rešenost kineskih oružanih snaga za očuvanjem svog teritorijalnog integriteta - poručio je kineski ministar odbrane Vej Fenge.

On je na bezbednosnom forumu "Šangri La" u Singapuru, gde se sreo sa šefom Pentagona Lojdom Ostinom, u neobično oštrom govoru poručio da će Kina "zdrobiti" svaki pokušaj nezavisnosti Tajvana.

- Ako se iko usudi da odvoji Tajvan od Kine, kineska vojska neće imati izbora nego da se bori po svaku cenu, do poslednjeg i preduzme sve neophodne mere da zdrobi svaki pokušaj separatista da odvoje Tajvan od matice - istakao je Vej.

On je dodao da je to jedini mogući izbor za Kinu.

- Oni koji nastave zalaganje za nezavisnost Tajvana sa ciljem podele Kine sigurno neće ostvariti cilj. Niko ne treba nikad da potceni rešenost i kapacitet kineskih oružanih snaga za očuvanjem svog teritorijalnog integriteta - podvukao je Vej.

BONUS GALERIJA: Kineske oružane snage

BONUS VIDEO: DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE - SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!