ZAHAROVA KRITIKUJE IDEJU O ISPORUCI NUKLEARNOG NAORUŽANJA: Ugrožavaju poljski narod

Novosti online

12. 06. 2022. u 14:44

RUSKO Ministarstvo spoljnih poslova kritikovalo je danas predlog bivšeg šefa poljske diplomatije, a sada poslanika u Evropskom parlamentu, Rodoslava Sikorskog, da se nuklearno oružje isporuči Ukrajini.

ЗАХАРОВА КРИТИКУЈЕ ИДЕЈУ О ИСПОРУЦИ НУКЛЕАРНОГ НАОРУЖАЊА: Угрожавају пољски народ

Foto: Printscreen

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova citirala je izjavu Sikorskog na svom Telegram kanalu: "Rusija je prekršila Budimpeštanski memorandum i stoga Zapad ima pravo da donira nuklearne bojeve glave Ukrajini kako bi zaštitio njenu nezavisnost", preneo je Interfaks.

Ona je potom napisala da poljski političari koji su pod kontrolom američkog transmisionog pojasa, pokazuju ekstremističku ideologiju, šire mržnju, podstiču sukobe, a sada prete planeti kršenjem režima nuklearnog neširenja.

- Ali najvažnije je da oni ugrožavaju poljski narod, koji se uvlači u nuklearnu preraspodelu sveta - naglasila je Zaharova.

Podsetimo, zapadne zemlje imaju pravo da isporuče Kijevu nuklearno oružje u cilju jačanja odbrambenih sposobnosti te zemlje. To je danas izjavio poslanik Evropskog parlamenta i bivši ministar spoljnih poslova Poljske Radoslav Sikorski za ukrajinsku televiziju Espreso TV.

- Danas Rusi i još neki govore da to nisu bile garancije njene nezavisnosti, ali su tada svi shvatali da će Ukrajina u zamenu za to biti nezavisna zemlja u okviru granica koje su utvrđene još od ŠSR - istakao je Sikorski.

BONUS VIDEO:

AKTIVNOSTI NA BALTIČKOM MORU: Pogledajte vežbe dela Baltičke flote

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024