DETALJI MASOVNOG UBISTVA U AMERICI: Poluautomatskim pištoljem pucao na kolege

Novosti online

10. 06. 2022. u 08:56

NAJMANjE tri osobe su ubijene, a jedna je teško ranjena kada je naoružani napadač otvorio vatru na svoje kolege u proizvodnom pogonu u severnom Merilendu u SAD.

ДЕТАЉИ МАСОВНОГ УБИСТВА У АМЕРИЦИ: Полуаутоматским пиштољем пуцао на колеге

Foto: Printskrin/Twitter

Kako je rekao šerif okruga Vašington Daglas Malendor, 23-godišnji osumnjičeni i policajac su ranjeni u razmeni vatre, nakon što je napadač u automobilu pobegao sa mesta zločina.


On nije želeo da iznese detalje o okolnostima niti motivima napada, ali je potvrdio da su napadač i sve žrtve zaposleni u fabrici Kolumbija mašin u Smitsburgu, prenosi Rojters.

Dodao je da je osumnjičeni, koji je uhapšen, koristio poluautomatski pištolj.


Ovo je poslednja u nizu masovnih pucnjava u SAD, od kojih je najteža bila u osnovnoj školi u Teksasu, u kojoj je poginulo 19 učenika i dva nastavnika.

Osumnjičeni je prebačen u lokalnu bolnicu zbog zadobijenih prostrelnih rana u poslednjoj u nizu masovnih pucnjava koje su pogodile SAD.

Čini se da Amerika nikada u istoriji nije bila ovako ponižena i prestrašena u ogromnom talasu nasilja koji je zapljusnuo njene gradove od početka 2022

U prvih pet meseci u uličnim obračunima širom zemlje stradalo je oko 18.000 uglavnom mladih ljudi. U ovom periodu, kako saopštavaju UN, u ratu u Ukrajini, poginulo je nešto više od 4.000 civila!

Statistika je "izvučena" nakon pucnjave u teksaškom gradu Uvalde, gde je besni tinejdžer ubio 21 dete, uglavnom od devet i deset godina, samo nekoliko dana pre letnjeg raspusta.

BONUS VIDEO:

PANIKA U AMERICI: Trupe, duge cevi, vanredno stanje... Šta sledi narednih dana?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)