POTRAGA ZA ŽRTVAMA TAJNOG UKRAJINSKOG ZATVORA: Morozova – Bivši zatvorenici potvrdili informaciju

P. Z. S. / ria.ru

06. 06. 2022. u 19:12

SPECIJALNA grupa će uskoro početi da traži mesta sahranjivanja zatvorenika tajnog ukrajinskog zatvora na teritoriji aerodroma Mariupolj, izjavila je ombudsman DNR Darija Morozova.

ПОТРАГА ЗА ЖРТВАМА ТАЈНОГ УКРАЈИНСКОГ ЗАТВОРА: Морозова – Бивши затвореници потврдили информацију

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Printscreen/Gugl Maps

-Sada kada smo dobili pristup lokaciji, istraga o događajima u „Biblioteci“ (uobičajeni naziv za zatvor – prim. aut.) prešla je na novi nivo. U bliskoj budućnosti grupa za pretragu će početi da ispituje prostorije i pretražuje teritoriju tražeći mesta sahranjivanja mrtvih, napisala je Morozova na svom Telegram kanalu.

Navodi se da je posetila aerodrom u Mariupolju, gde od 2014. godine radi tajni zatvor, čiji su zatvorenici bili najmanje 500 pristalica DNR i LNR.

U pratnji ombudsmana bili su bivši zatvorenici koje je ukrajinska strana držala na teritoriji mariupoljskog aerodroma. Oni su potvrdili informaciju o postojanju mesta sahranjivanja zatvorenika na ovoj teritoriji.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)