UBODI IGLAMA ŠIROM EVROPE, NAPADAČI I MOTIVI NEPOZNATI: Sve više mladih žali se na neobične napade po klubovima

Srna

03. 06. 2022. u 15:16

U nekim evropskim zemljama, poput Francuske, Belgije i Velike Britanije, nepoznati počinioci napadaju ljude špricevima čiji sadržaj još nije utvrđen. Širom Francuske više od 300 ljudi prijavilo je da su ubodeni iglama u noćnim klubovima ili na koncertima.

УБОДИ ИГЛАМА ШИРОМ ЕВРОПЕ, НАПАДАЧИ И МОТИВИ НЕПОЗНАТИ: Све више младих жали се на необичне нападе по клубовима

Foto AP

Lekari i više tužilaca rade na ovim slučajevima, ali niko ne zna ko su napadači i zašto žrtvama ubrizgavaju neke supstance. Francuska nacionalna policijska agencija kaže da su 302 osobe podnele službene žalbe zbog takvih uboda iglom.

U toku je nekoliko policijskih istraga u različitim regijama, ali nijedan osumnjičeni još nije uhapšen, igle nisu pronađene, a motiv je i dalje nejasan.

Kako navode agencije, osamnaestogodišnji Tomas Loks bio je na rep koncertu u Lilu na severu Francuske. Priznao je da je konzumirao marihuanu, te popio nešto alkohola.

Kada je došao kući počeo se osećati sve gore, vrtelo mu se i imao je glavobolju, a onda je uočio ranicu i masnicu na svom ramenu. Kako i idućeg dana simptomi nisu prestajali, odlučio je da se obrati lekaru, koji mu je potvrdio da je uboden, te je testiran na HIV i hepatitis.

Rezultati su bili negativni, kao i kod ostalih žrtava koje su zasad prijavile "ubode iglom".

U Bordou se slično dogodilo Lani Desnos, koja se drugog dana nakon posete klubu srušila, a imala je i groznicu. Kada je došla sebi, primietila je ubod na ramenu.

Na društvenim mrežama videla je informacije o misterioznim ubodima na koncertima i u klubovima, te je otišla da se testira.

Uz ove, počelo se dešavati sve više sličnih slučajeva.


Iz policije navode da nijedna žrtva nije seksualno zlostavljana, pa se ne može govoriti o "drogi za silovanje".

Samo jedna žrtva prijavila je da je prilikom napada i opljačkana. 

BONUS VIDEO: CENE GORIVA DIVLJAJU: Nemci i Britanci suočavaju se sa velikim poskupljenjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZAR TAKO? Ojadili Srbe u Grčkoj - nisu verovali šta su im uradili sa autom na Halkidikiju (FOTO)