PUŠILIN POTVRDIO GLASINE: Među ukrajinskim vojnicima koji su se predali u Azovstalu ima stranaca

M.Đorđević

21. 05. 2022. u 22:24

ŠEF Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je da, prema preliminarnim informacijama, među nacionalistima koji su se predali u Azovstalju ima stranih državljana, prenosi RIA Novosti.

ПУШИЛИН ПОТВРДИО ГЛАСИНЕ: Међу украјинским војницима који су се предали у Азовсталу има странаца

Foto: Printskrin Youtube/ Solovьёv LIVE

- Prema preliminarnim informacijama, da, bilo ih je. Ali o tome će informacije biti date u javnost, nakon obrade specijalista, rekao je odgovarajući na pitanje o prisustvu stranaca među pzarobljenim nacionalistima u "Azovstalu".

Pušilin je rekao i da je šest ukrajinskih vojnika poginulo na teritoriji fabrike Azovstal u pokušavaju da dignu u vazduh skladišta municije, pre nego što su zarobljeni.

- Nije jasno ko, niko ne preuzima odgovornost, ali nakon što se veći deo predao, neko je dao komandu da se dignu u vazduh skladišta municije, ali je to učinjeno na brzinu i kao rezultat toga, šest ljudi je poginulo, a još četvoro je povređeno, rekao je on.

Pušilin nije isključio da bi još neko od ukrajinskih vojnika moglao da ostane na teritoriji fabrike. Napomenuo je da imaju zalihe hrane i vode, ali nedovoljno lekova. Sada se, prema rečima šefa DPR-a, u fabrici vrši temeljna provera „svake sobe, svakog kutka i rupe“.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov rekao je u petak da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvestio ruskog predsednika Vladimira Putina o završetku operacije i potpunom oslobađanju fabrike Azovstal i grada od ukrajinskih militanata.

Ukupno, od 16. maja, 2.439 nacionalista i ukrajinskih vojnika je položilo je oružje i predalo se.

BONUS VIDEO: PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)