VATRENE TAČKE U BOLNICAMA: Ukrajinska vojska kao živi štit koristi civile u zdravstvenim ustanovama

P. Z. S. / ria.ru

18. 05. 2022. u 21:18

UKRAJINSKA vojska u medicinskim ustanovama u različitim gradovima opremila je vatrene položaje, a pacijenti, uključujući i teško bolesne pacijente, ili su proterani, kao u Kramatorsku (DNR), ili zadržani kao živi štit, rekao je šef međuresornog koordinacionog štaba Rusije.

ВАТРЕНЕ ТАЧКЕ У БОЛНИЦАМА: Украјинска војска као живи штит користи цивиле у здравственим установама

Foto AP

-Oružane formacije Ukrajine nastavljaju da svuda koriste bolnice, stambene zgrade, crkve, obdaništa i zdravstvene kampove, škole i druge civilne objekte za sklonište borbenih jedinica i raspoređivanje naoružanja, rekao je Mizincev na brifingu u sredu.

-U Kramatorsku, DNR, u zgradi poliklinike broj 2 u Dnjepropetrovskoj ulici, bili su stacionirani ranjeni militanti ukrajinskih nacionalističkih formacija. Civili, uključujući teško bolesne pacijente, bili su primorani da napuste zdravstveni objekat pod pretnjom odmazde. Jedinice Oružanih snaga Ukrajine rasporedile su kontrolne punktove i opremile vatrena mesta i to na svim prilazima i na poliklinici, dodao je general.

Prema rečima Mizinceva, u regionalnoj klinci u Podolsku, Odeska oblast, „opremljeno je uporište Oružanih snaga Ukrajine, a na susednoj teritoriji su u velikom broju raspoređena oklopna vozila i artiljerija“.

Pored toga, u Kamenec-Podoljsku, u oblasti Hmeljnicki, u zgradama regionalnog dečjeg sanatorijuma za tuberkulozu u ulici Sitsinski i opšteobrazovnog internata broj 2 u ulici Lesje Ukrainke, ukrajinska vojska je opremila vatrene položaje, a artiljerija i višecevni bacači raketa su smešteni na susednoj teritoriji, dodao je Mizincev.

-Istovremeno, osoblje institucija i stanari obližnjih kuća drže se kao živi štit, rekao je general.

-Ove i druge slične činjenice o grubim kršenjima međunarodnog humanitarnog prava, uprkos našim ponovljenim izjavama, svetska zajednica i dalje ignoriše, kao i licemerni zapadni aktivisti za ljudska prava i političari koji se trude da ne primete zločine ukrajinskih neonacista, rekao je Mizincev.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ MARIUPOLjA: Nacisti "Azova" pucali na ruski tenk T-72

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!