RUSKA PRAVOSLAVNA CRKVA UPOZORAVA: Ruski monasi mogu biti oterani sa Svete Gore!

Novosti onlajn

16. 05. 2022. u 13:08

RUSKA pravoslavna crkva se plaši da ruski monasi mogu biti oterani sa Svete Gore, navodi se u saopštenju Odeljenja za spoljne crkvene veze RPC, prenosi Sputnjik.

РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА УПОЗОРАВА: Руски монаси могу бити отерани са Свете Горе!

Foto: B.Subašić

To može biti povezano sa predstojećom posetom vaseljenskog patrijarha Vartolomeja Svetoj Gori, izjavio je sekretar za međuverske odnose u Odeljenju za spoljne crkvene veze RPC Dimitrij Safonov.

- Planirana je poseta patrijarha Vartolomeja Svetoj Gori krajem maja i moguće je da će to da se poklopi sa policijskom akcijom koju su već izvodili policajci Grčke prema monasima manastira Esfigena koji se ne slažu sa politikom Vartolomeja - rekao je sveštenik na konferenciji za štampu.

BONUS VIDEO: 

Atos, planinski masiv na istoimenom poluostrvu, odvajkada je smatran svetom planinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!