BELORUSKI GENERAL UPOZORAVA: Ukrajinci su koncetrisali 20.000 vojnika na našoj granici, a NATO borbene grupe naoružane krstarećim raketama

Tanjug

15. 05. 2022. u 20:43

PRVI zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Belorusije Igor Korol izjavio je danas da nisu isključene provokacije iz Ukrajine.

БЕЛОРУСКИ ГЕНЕРАЛ УПОЗОРАВА: Украјинци су концетрисали 20.000 војника на нашој граници, а НАТО борбене групе наоружане крстарећим ракетама

Foto Tanjug/AP

-Ukrajinci miniraju puteve, mostove na susednoj teritoriji, vrše pojačane patrole sa pojačanim odredima. Svi su naoružani, svi sa vojnim oružjem, tako da može doći do bilo kakvih provokacija, rekao je Korol u intervjuu za televiziju STV, prenosi agencija RIA Novosti.

Kako je rekao, postoje objektivni dokazi da su američke kontrabaterijske stanice raspoređene u blizini granica u pravcu Ovruča.

-Ukrajina je danas koncentrisala oko 10.000 vojnika protiv Republike Belorusije u pravcu Rivne. U pravcu Ovruča ih je 6.000, a na Černigovskom 4.500. Među njima je artiljerija, naoružana najsavremenijim američkim sredstvima, i jedinice protivvazdušne odbrane, dodao je Korol.

Takođe je skrenuo pažnju na snabdevanje Ukrajine oružjem zapadnih zemalja i rekao da su se već pojavile informacije da je dosta ukrajinskog vojnog osoblja, njih oko 1.500, obučava u centrima za obuku u Nemačkoj, Poljskoj i na teritoriji Estonije.

Osvrćući se na situaciju u blizini zapadnih granica Belorusije, on je skrenuo pažnju na to da su susedne zemlje tamo rasporedile više od 260 borbenih tenkova, oko 150 borbenih aviona, kao i 164 borbena helikoptera.

Foto Tanjug/AP

-U Sredozemnom moru i na Baltiku stvorene su udarne snage nosača krstarećih raketa. Nažalost, krstareće rakete nisu oružje za odbranu, već su oružje pre svega za napad. Domet ovih raketa omogućava im da otvore vatru na teritoriji cele naše zemlje, poručio je Korol.

BONUS VIDEO: RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem oborio balističku raketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti