ŠVEDSKA I FINSKA PRISUSTVUJU NEFORMALNOM SASTANKU NATO ALIJANSE: Gube li ove dve države višedecenijski vojno neutralni status?

Tanjug

14. 05. 2022. u 08:57

ŠVEDSKA i Finska će prisustvovati neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO u Berlinu kasnije u toku dana.

ШВЕДСКА И ФИНСКА ПРИСУСТВУЈУ НЕФОРМАЛНОМ САСТАНКУ НАТО АЛИЈАНСЕ: Губе ли ове две државе вишедеценијски војно неутрални статус?

Foto: EPA

Iako nisu članice Severnoatlanske vojne alijanse, Finska i Švedska su pozvane na sastanak jer se očekuje da će obe zemlje uskoro podneti zahtev za članstvo u NATO kao odgovor na ruski napad na Ukrajinu, preneo je Bi Bi Si.

Moskva je poručila da bi ulazak bilo koje od ove dve nordijske zemlje u NATO doživela kao pretnju.

Ulaskom u NATO, Švedska i Finska bi izgubile višedecenijski vojno neutralni status.

Sastanku u Berlinu će prisustvovati i Turska, koja je u petak bila jedina zemlja članica NATO koja se usprotivila ulasku Švedske i Finske.

BONUS VIDEO:

POSLEDICE ŽESTOKIH BORBI: Pogledajte kako izgleda razoreni grad Popasnaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu