(MAPA) IZVEŠTAJ SA FRONTA: Uništeni helikopteri Mi-24 i Mi-8, presretnurte rakete, eliminisano 400 ukrajinskih vojnika

P. Z. S. /telegram rybar

09. 05. 2022. u 19:35

ORUŽANE snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Izveštaj o stanju na frontu dao je general-major Igor Konašenkov.

(МАПА) ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Уништени хеликоптери Ми-24 и Ми-8, пресретнурте ракете, елиминисано 400 украјинских војника

Foto Tanjug/AP


General je naveo da su Vazdušno-kosmičke snage sa raketama visoke preciznosti gađale 11 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, četiri uporišta čete, osam skladišta municije ukrajinskih trupa u rejonima Konstantinovka, Antonovka, Jelizavetovka, Dolina i Lisičanska, kao i kao dve radarske stanice za otkrivanje vazdušnih ciljeva u oblastima Kramatorsk i Krštenje.

- Prema ažuriranim podacima, šest helikoptera Mi-8 i Mi-24 uništeno je noću visoko preciznim projektilima Oniks iz obalskog raketnog sistema Bastion u oblasti ​​naselja Artsiz u Odeskoj oblasti, i vojni aerodrom Červonoglinskoje, rekao je Konašenkov.

Foto: Printscreen/Jutjub/MIL3010



On je dodao i da je Operativno-taktička i vojna avijacija pogodila dva komandna mesta i pet područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine.

- Raketne trupe i jedinice artiljerije pogodile su 318 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike. Kao rezultat napada, eliminisano je do 400 nacionalista, onesposobljeno je 48 jedinica vojne opreme, kazao je general.

Ilustracija risafan.ru



Ruski PVO sistemi su tokom dana oborili avion MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva iznad grada Severodonjecka. Pored toga, uništene su tri ukrajinske bespilotne letelice iznad naselja Novovovanovka, Harcizsk i Izjum, navosi de u izveštaju.


- Ukrajinska raketa Točka-U presretnuta je u blizini sela Ivanovka, Harkovska oblast, a dve rakete višecevnog raketnog sistema Smerč presretnute su u oblastima Boljša Kamiševahaja i Izjuma, reako je Konašenkov.

Foto printskrin telegram rvvoenkor



UKUPNO, od početka specijalne vojne operacije, uništena su: 162 aviona, 124 helikoptera, 790 bespilotnih letelica, 299 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.967 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 347 instalacija višestrukog lansiranja. raketnih sistema, 1.432 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 2.778 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri