PUTIN DAO VISOKU OCENU PARADI: Pripreme su trajale od decembra, general Saljukov se zahvalio učesnicima (FOTO)

Novosti onlajn

09. 05. 2022. u 12:13

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin dao je visoku ocenu pripremi i održavanju Parade pobede na Crvenom trgu u Moskvi, rekao je novinarima glavni komandant Kopnenih jedinica Oružanih snaga Rusije, general armije Oleg Saljukov.

ПУТИН ДАО ВИСОКУ ОЦЕНУ ПАРАДИ: Припреме су трајале од децембра, генерал Саљуков се захвалио учесницима (ФОТО)

foto: Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Vrhovni glavni komandant je izrazio zahvalnost i dao visoku ocenu. Mislim da je to ispravno – i visoka ocena za momke u koloni pešadije i u mehanizovanoj koloni - rekao je Saljukov koji je komandovao paradom.

On je rekao da nije bilo moguće izvesti avijacioni deo parade. 

- Imamo devet aerodroma. Ovde se čini da su vremenske prilike manje ili više pogodne, ali one mogu biti potpuno drugačije na aerodromima. Mislim da ono što smo videli već ostavlja snažan utisak - rekao je Saljukov.

Priprema za paradu je trajala od decembra, dodao je general, ističući da su prvo odabrani učesnici, a zatim je organizovana pojedinačna priprema.

- Ponosan sam na te momke, zahvalio sam svim komandirima što su s entuzijazmom i upornošću danas prodefilovali Crvenim trgom u složenim uslovima - zaključio je Saljukov.

Ove godine na vojnoj paradi, posvećenoj 77. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, učestvovalo je 11 hiljada vojnika, 131 jedinica kopnene vojne tehnike, dok je vazdušni deo parade otkazan zbog vremenskih prilika. Muzičku pratnju obezbedio je kombinovani orkestar Ministarstva odbrane.

(Sputnjik)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna