ŠOLCOVA PARTIJA DOŽIVELA PORAZ: Stranka Angele Merkel pobedila na izborima u nemačkoj pokrajini

Tanjug

08. 05. 2022. u 23:59

HRIŠĆANSKO-demokratska unija (CDU) pobedila je na današnjim izborima u nemačkoj saveznoj pokrajini Šlezvig-Holštajn, dok je Socijaldemokratska partija kancelara Olafa Šolca doživela težak poraz.

ШОЛЦОВА ПАРТИЈА ДОЖИВЕЛА ПОРАЗ:  Странка Ангеле Меркел победила на изборима у немачкој покрајини

Foto AP

Prema projekcijama, CDU na čelu s dosadašnjim pokrajinskim premijerom Danijelom Ginterom osvojio je 42.6 odsto glasova, što je 11,8 odsto više nego na poslednjim izborima za regionalni parlament 2017.

Slede Zeleni koji su osvojili 17,2 odsto, a na trećem mestu su Socijaldemokrate sa 15,6 odsto što je skoro 12 procenata manje nego na poslednjim izborima, prenose nemački mediji.

U parlament ulaze još Liberali sa sedam odsto osvojenih glasova i predstavnici danske i frizijske manjine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu