RAKETNI SISTEMI „TORNADO-G": Prvi put na Crvenom trgu za Dan pobede (VIDEO)

Novosti online

05. 05. 2022. u 15:30

U MOSKVI je održana još jedna proba Parade pobede. Na Crvenom trgu je prošao savremeni višecevni raketni sistemi „Tornado-G", sa automatizovanim sistemom upravljanja.

РАКЕТНИ СИСТЕМИ „ТОРНАДО-Г: Први пут на Црвеном тргу за Дан победе (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Brzina kojom se kreću vozila ne sme biti veća od 40 kilometara na sat, a mora se poštovati i rastojanje od 20 metara između vozila. Tradicionalno je na čelu kolone legendarni sovjetski tenk T-34, simbol Pobede.

Iza legendarnog tenka se kretala savremena tehnika, kompleksi S-400 sa neprevaziđenim dometom. Oni mogu da obore avione i rakete na udaljenosti od 40-400 kilometra, u zavisnosti koja se raketa koristi.

Prvi put će proći savremeni višecevni raketni sistemi „Tornado-G". Stalni učesnici parade su tenkovi T-90M „Proriv" i moćni tenk „Armata".

Na Tverskoj ulici u Moskvi se mogu videti redovi tehnike, kolona se proteže 1,5 kilometara sve do Puškinovog trga.

Vojne parade povodom Dana pobede će se 9. maja održati u 28 gradova Rusije.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!