OVA TRUDNOĆA DOGODI SE JEDNOM U 2,5 MILIONA SLUČAJEVA: Hana je rodila "stalno zagrljene" sijamske bliznakinje (VIDEO)

Novosti online

02. 05. 2022. u 11:55

BRAČNI par koji dugo nije mogao da ima dece se odlučio za lečenje neplodnosti i ubrzo su saznali lepe vesti. Hana je zatrudnela, ali su ih prve slike ultrazvuka uplašile.

ОВА ТРУДНОЋА ДОГОДИ СЕ ЈЕДНОМ У 2,5 МИЛИОНА СЛУЧАЈЕВА: Хана је родила стално загрљене сијамске близнакиње (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Hana dugo nije mogla da zatrudni, pa su odlučili da krenu na lečenje neplodnosti. Već nakon prvog ciklusa Hana je zatrudnela. Međutim, prve slike sa ultrazvuka su ih uplašile jer su videli da će dobiti bliznakinje, i to nesvakidašnje - sijamske, što se dešava jednom u 2.5 miliona trudnoća.

Lekari u početku nisu mogli da znaju koliko organa bebe dele, što je ključno za njihovo preživljavanje i kvalitet života.

- Osećali smo se kao u čistilištu jer smo znali da su spojene, ali smo imali tako malo informacija o njihovom spajanju - rekla je Hana.

Hana je rodila "stalno zagrljene" sijamske bliznakinje koje tek sada čeka borba.

Bliznakinje su rođene spojene od grudnog koša do karlice, tako da sve vreme gledaju jedna u drugu, gotovo zagljene i bez većih problema. Dele bešiku, creva i jednu nogu, a ono što je najvažnije jeste da imaju dva odvojena srca.

- To su čuda. Čudo je reč koju koristimo od dana kada smo saznali da ih imamo - oduševljeno je govorila majka.

Devojčice sada imaju šest meseci i spremaju se za operaciju razdvajanja. To podrazumeva nekoliko operacija, ali lekarski tim i njihovi roditelji spremni su da ima obema pruže zdrav život.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)