UNIŠTENO 112 UKRAJINSKIH VOJNIH OBJEKATA: Najnoviji brifing ruskog Ministarstva odbrane (VIDEO)

Novosti online

29. 04. 2022. u 12:40

RUSKI avioni su tokom noći pogodili više od stotinu ukrajinskih vojnih objekata, uključujući skladišta, uporišta i skladišta oružja.

УНИШТЕНО 112 УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИХ ОБЈЕКАТА: Најновији брифинг руског Министарства одбране (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ovo je na brifingu izjavio predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

- Operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je 112 vojnih objekata Ukrajine - rekao je on.

Među pogođenim ciljevima su dva komandna mesta, 11 uporišta, 95 mesta koncentracije ljudstva i vojne tehnike i četiri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja u selima Pokrovskoje i Gorohovskoje. Pored toga, VKS je udarom raketa dugog dometa uništila proizvodne zgrade raketno-kosmičke fabrike Artem u Kijevu.

 

Takođe, projektili su tokom noći pogodili 13 vojnih ciljeva. Konkretno, u blizini Gorohovskog uništen je lanser sa borbenom posadom raketnog sistema Točka-U. Navodno je iz nje juče ukrajinska vojska napala kvart Hersona.

Podsetimo, Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Prema podacima Ministarstva odbrane, ruska vojska udara samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, ništa ne preti civilnom stanovništvu. Glavni cilj operacije u odeljenju nazvan je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - POSLEDICE UDARA TOČKE-U: Ukrajinci granatirali Herson - Rusi objavili snimak

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)