ZNAMO IMENA AGENATA CIA KOJI SAVETUJU KIJEV: Putin otkrio tokom obraćanja - neonacisti planiraju atentate po direkciji Zapada

Novosti online

25. 04. 2022. u 13:11

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin rekao je danas da instruktori stranih obaveštajnih službi, uključujući i CIA, savetuju ukrajinski SBU da preduzima atentate protiv viđenijih Rusa, uključujući i novinare.

ЗНАМО ИМЕНА АГЕНАТА ЦИА КОЈИ САВЕТУЈУ КИЈЕВ: Путин открио током обраћања - неонацисти планирају атентате по дирекцији Запада

Foto: Jutjub/Timelab Pro/Rai

On je to rekao tokom obraćanja u kom je saopštio da je FSB razbio grupu koja je planirala da ubije poznatog ruskog novinara Vladimira Solovjova.

- Federalna služba bezbednosti je zajedno sa Istražnim komitetom Ruske Federacije privela grupu članova neonacističke terorističke organizacije "Nacionalsocijalizam/Bela moć". U pitanju su  državljani Rusije koji su planirali, po nalogu Službe bezbednosti Ukrajine, ubistvo javne ličnosti, poznatog novinara Vladimira Solovjova - saopštili su iz FSB tokom sastanka odbora Generalnog tužilaštva Ruske Federacije.

Ruski predsednik je istakao i da službe RF znaju imena agenata CIA koji savetuju ukrajinske neonaciste.

On je istakao da su tokom operacije u Ukrajini otkrivene nove činjenice o grubom kršenju međunarodnog prava od strane neonacista.

- Tokom specijalne operacije otkrivene su činjenice o najgrubljem kršenju normi međunarodnog prava od strane neonacističkih formacija Ukrajine i stranih plaćenika. Reč je o ubistvima civila, korišćenju ljudi, uključujući decu, kao živog štita i drugim zločinima - rekao je Putin na sednici odbora Generalnog tužilaštva Ruske Federacije.

BONUS GALERIJA: Kineske oružane snage

BONUS VIDEO: MATEMATIČKI PRECIZNO - Udar Iskandera na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!