BURNA NOĆ NA FRONTU U UKRAJINI: Pancir oborio Točku-U i 18 raketa iz VBR; Oboreno 13 dronova, izbačeno iz stroja 400 vojnika

P. Z. S. /telegram rusvesnasu

25. 04. 2022. u 10:12

RAT u Ukrajini ušao je u 61. dan. Ruski udari na nose sve više štete ukrjainskim snagama. Borbe se i dalje vode u Azovstalju u Mariupolju.

БУРНА НОЋ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Панцир оборио Точку-У и 18 ракета из ВБР; Оборено 13 дронова, избачено из строја 400 војника

Foto AP

U Kijev su doputovali američki državni sekretar Entoni Blinken i sekretar za odbranu SAD Lojd Ostin.  Rezime noćašnjih i jutrašnjih dejstava na frontu u Ukrajini dao je portparol MO Rusije general-major Igor Konašenkov.


On je rekao da je visokoprecizno oružje dugog dometa na severnoj periferiji grada Kremenčuga uništilo objekte za proizvodnju rafinerija goriva, kao i skladišta naftnih derivata za obezbeđenje vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine.

- Tokom noći 6 vojnih objekata Ukrajine pogođeno je visoko preciznim vazdušnim raketama. Uključujući tri uporišta i mesta koncentracije ljudstva i vojne opreme, kao i 3 skladišta municije u okrugu Barvenkovo i Nova Dmitrovka u oblasti Harkov, kazao je Konašenkov.

U izveštaju se navodi da je operativno-taktička i vojna avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila 56 vojnih objekata Ukrajine. Među njima: 2 kontrolne tačke, 53 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike neprijatelja, kao i skladište goriva u blizini naselja Nova Dmitrovka. Uništeno je do 160 ljudi, kao i 23 oklopna vozila, artiljerijska oruđa i vozila.

- Tokom noći raketne trupe su izvršile 19 udara. Uništeno: 4 nacionalistička komandna mesta, uključujući 81. odvojenu vazdušno-jurišnu brigadu i 110. brigadu teritorijalne odbrane, i 3 skladišta municije. Pogođena je 21 oblast koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike. Uništeno je više od 240 ljudi, kao i 28 oklopnih vozila, artiljerijskih oruđa i vozila, kazao je Konašenkov.

Foto: Printskrin

On je rekao i da su artiljerijske jedinice su izvršile 967 vatrenih zadataka dnevno. Pogođena su 33 komandna mesta, 929 uporišta, prostori za gomilanje ljudstva i vojne opreme, kao i pet skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije.

- Ruski PVO sistemi oborili su 13 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Mežurino, Balaklija, Borodojarkoje, Nevskoe, u Harkovskoj oblasti, kao i Visoko i Černobajevka u Hersonskoj oblasti. Pored toga, protivvazdušni raketno-topski sistem Pancir-S oborio je u vazduhu iznad Černobajevke ukrajinsku raketu Točka-U i 18 raketa ispaljenih iz višecevnog raketnog sistema.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, 141 avion, 110 helikoptera, 566 bespilotnih letelica, 265 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.526 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 283 instalacije višecevnih raketnih sistema, 1.096 poljskih artikala topova i minobacača, kao i 2.362 jedinice specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista