PREDSTAVNIK RUSKE VOJSKE TVRDI: Britnski specijalci desantirani iznad Lavovske oblasti u Ukrajini

Novosti onlajn

23. 04. 2022. u 08:44

NAJMANjE dve grupe koje broje oko 20 stručnjaka za diverzije i partizansku borbu iz sastava Specijalne vazdušne službe Britanske armije desantirani su iznad Lavovske oblasti u Ukrajini, izjavio je neimenovani predstavnik ruske vojske.

ПРЕДСТАВНИК РУСКЕ ВОЈСКЕ ТВРДИ: Бритнски специјалци десантирани изнад Лавовске области у Украјини

Foto: Jutjub/MilitaryCorner/BackStageProd

Kako je rekao, pripadnici te službe smatraju se jednim od najkvalifikovanijih stručnjaka u svetu u oblasti organizacije državnih prevrata, masovnih protesta i mitinga, organizacije ubistava političkih funkcionera, vrbovanja, ali i pripreme terorističkih akata.

- To nisu obični specijalci, to su intelektualci koji u svom sastavu imaju i ideologe, takoreći profesore, a ostali su stručnjaci iz raznih oblasti - rekao je on, prenosi Sputnjik. 

Predstavnik ruske vojske je takođe rekao i da oni obično u zonama borbenih dejstava rade pod maskom medicinskih radnika ili humanitaraca.

Specijalna vazdušna služba, skraćeno SAS, je jedinica Britanske armije, osnovana 1941. kao puk, da bi 1950. rekonstituisana kao korpus. Ova jedinica je poslužila kao model za stvaranje mnogobrojnih specijalnih jedinica širom sveta.

Vrši veliki broj funkcija među koje spadaju tajno izviđanje, protivteroristička dejstva, direktna dejstva i prikupljanje obaveštajnih podataka.

Za ovakve tvrdnje za sada nije objavljen nijedan materijalni dokaz. 

BONUS VIDEO: 

UDAR "KALIBRA": Rusi objavili snimak kako uništavaju ukrajinsku vojsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)