POSLEDNJI ČLAN DŽIHAD "BITLSA" OSUĐEN: Teroristi Islamske države preti doživotna robija

Tanjug

14. 04. 2022. u 20:47

EL Šafi Elšeik, poslednji član ćelije poznate kao "bitlsi" u okviru Islamske države osuđen je danas pred sudom u američkoj državi Virdžiniji za kidnapovanje i smrt četvorice Amerikanaca u periodu između 2012. i 2015. godine, zbog čega mu preti doživotna robija.

ПОСЛЕДЊИ ЧЛАН ЏИХАД БИТЛСА ОСУЂЕН: Терористи Исламске државе прети доживотна робија

Foto: AP Photo via militant website, File/Jutjub/MEMRI TV Videos

Elšeik je optužen po osam tačaka, među kojima su i četiri optužbe za zaveru, a tiču se njegovih aktivnosti u okviru ISIS, dok su četiri optužbe za uzimanje talaca, a što je dovelo do smrti Amerikanaca Džejmsa Folija, Stivena Sotlofa, Kajle Miler i Pitera Kasiga, preneo je CNN.

Tokom suđenja koje je trajalo dve nedelje bivši talac je svedočio o brutalnom prebijanju i mučenju od strane muškaraca čiji su nadimci bili "Džon", "Džordž" i "Pol", dok je Elšeikov nadimak bio "Ringo".

Njegova odbrana je tvrdila da je bio "običan borac Islamske države" i da su ga pogrešno identifikovali kao člana ozloglašene britanske terorističke ćelije u okviru ISIS.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj - Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!