UPITALI GA DA LI JE PUTIN PSIHIČKI ZDRAV: Austrijski kancelar navodi da je ruski predsednik "vrlo jasan u tome šta želi"

Tanjug

13. 04. 2022. u 15:08

AUSTRIJSKI kancelar Karl Nehamer istakao je, povodom nedavne posete Moskvi, da je predsednik Rusije Vladimir Putin veoma jasan u svojim ciljevima, ali da je u potpunosti obuhvaćen ratnom logikom.

УПИТАЛИ ГА ДА ЛИ ЈЕ ПУТИН ПСИХИЧКИ ЗДРАВ: Аустријски канцелар наводи да је руски председник врло јасан у томе шта жели

Foto AP

Nehamer je, za nemački podkast „Pionir“, na pitanje da li je Putin još racionalan rekao da "nije stekao utisak da ruski predsednik nije psihički zdrav".

On je kazao da je cilj njegove posete bio da Putina konfrontira sa dešavanjima u Ukrajini, zločinima, i da ukaže koliko su važni humanitarni koridori.

Na pitanje koji su Putinovi motivi za rat, preneo je da Rusija na istoku Ukrajine brani svoje bezbednosne interese.

Foto: Tanjug

Ukazao je da mu je Putin govorio o nepravdi prema Rusima na istoku Ukrajine i da smatra da je u pravu, te da ga neopravdano kritikuje Zapad.

Kada je reč o cilju Putina, Nehamer je rekao da je iz onoga što je čuo od šefa ruske države to pre svega istok Ukrajine, kako bi se uspostavila neka vrsta bezbednosne linije ka Ruskoj Federaciji.

- To će sada očigledno sprovesti u delo svim vojnim sredstvima. Povukao je trupe iz Kijeva i pregrupisao ih. Izgleda kao da ih postavlja iza leđa ukrajinskih snaga koje se nalaze na liniji kontakta. Taj okršaj biće posebno krvav, jer i Ukrajinci znaju šta ruska strana namerava. To znači da moramo računati na najgore u tom regionu - kazao je on.

Nehamer je preneo da su završili razgovor time što je Putinu još jednom ponovio da rat mora biti okončan.

 

BONUS VIDEO:

Dirljiv susret oca sa decom u Mariupolju: Nisu se videli mesecima, a onda su pokuljale emocije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)