PUTIN O RAZGOVORIMA SA ZAPADNIM KOLEGAMA: Kad mi kažu za Buču, ja ih pitam za Raku

Tanjug

12. 04. 2022. u 17:19

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da su izveštaji o stradanju civila u Buči pođednako lažni kao i informacije da je Vlada sirijskog predsednika Bašara Asada u prošlosti upotrebila hemijsko oružje u Siriji.

ПУТИН О РАЗГОВОРИМА СА ЗАПАДНИМ КОЛЕГАМА: Кад ми кажу за Бучу, ја их питам за Раку

Foto: Tanjug/AP

-Što se tiče Buče - često sam razgovarao sa kolegama iz zapadnih zemalja. I kada mi kažu ''Buča'', ja ih pitam: ''A da li ste nekada bili u Raki? Jeste li videli kako je taj sirijski grad u potpunosti, do temelja uništila američka avijacija?'' Tamo su zaista tela mesecima ležala u ruševinama i raspadala se. Nikoga nije bilo briga za to, niko nije ni primetio, rekao je Putin.

Kako je rekao, isto tako se niko ne seća na stotine ubijenih civila u Avganistanu, prenosi Sputnjik.

-Nije se tako ćutalo kada su organizovali provokacije u Siriji. Kada su predstavljali da je Asadova Vlada upotrebila hemijsko oružje. Kasnije se ispostavilo da je to laž. Isti takav falsifikat je i (događaj) u Buči, rekao je Putin.

Ukrajinske vlasti tvrde da su ruske snage odgovorne za ubistvo više stotina civila u Buči, što Rusija demantuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu