(MAPA) POSLEDNJI IZVEŠTAJ SA FRONTA: Novi kotao kod Pavlograda; Žestoke borbe od Izjuma ka Slavjansku; U Mariupolju Azov pruža poslednji otpor

P. Z. S. / telegram zola_of_renovation

08. 04. 2022. u 00:52 >> 01:55

RAT u Ukrajini ušao je u 44. dan od početka ruske vojne operacije 24. februara. Ruska vojna tehnika, nakon što se povukla ispod Kijeva, kreće se u pravcu oslobođenog Izjuma, u Harkovskoj oblasti, gde će uskoro početi da se okružuje najsposobniji deo ukrajinske vojske.

(МАПА) ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Нови котао код Павлограда; Жестоке борбе од Изјума ка Славјанску; У Мариупољу Азов пружа последњи отпор

Foto printskrin tv zvezda/Tanjug AP


U međuvremenu, nastavlja se uništavanje skladišta nafte i strateških objekata širom zemlje. Vojna pojačanja stižu na front u Donbasu.

Vojni analitičar i ratni dopisnik Vladislav Ugoljni dao je kratak rezime neprijateljstava za 6-7. april:

 


HARKOVSKI PRAVAC - Nepromenjen: linija fronta u oblasti Harkova leži duž naselja Zoločov - ruska Lozovaja - Cirkuni - Olhovka - Čugujev - Zmijev - Balakleja.


PAVLOGRADSKI LUK:


SEVERNI BOK LUKA (od Balakleje do Popasne) - U oblasti Izjuma se vode borbe za sela Suligovka i Dolgenkoje da bi stigli do Slavjanska i dalje napredovali ka Barvenkovu. U Severodonjeckoj aglomeraciji nastavljaju se borbe u industrijskoj zoni Rubižnje, kao i na periferiji Kremene i Severodonjecka. Borbe za Popasnu se nastavljaju, pojačan je rad artiljerije u rejonu Zolota. Na Bahmutki je zauzet 29. punkt Oružanih snaga Ukrajine, NM LNR je krenula na Novotoškovski.

Foto riafan.ru



CENTRALNI FRONT (od Popasne do Marinke) - U oblasti Avdivka nakon oslobođenja Novobahmutke - nema promena. Na jugu se nastavljaju borbe za Marinku. Južno od nje zabeležen je napredak u oblasti Novomihailovka i njeno blokiranje.

JUŽNI BOK LUKA (od reke Dnjepar do Marinke) - Linija fronta od Dnjepra do Velike Novoselke je nepromenjena. Borbe se nastavljaju između Velike Novoselke i Ugledara, ovaj je blokiran. U toku su borbe za oslobođenje Ugledara.

MARIUPOLjSKI KOTAO - Borbe se nastavljaju u gradu, detaljna mapa. Glavni centri otpora: teritorija luke, Azovstal, fabrika po imenu Iljič.

Ovde se vode teške borbe. Iza njih, Rusi kontrolišu glavne putne raskrsnice, ali čišćenje se nastavlja.


PRAVAC HERSON-NIKOLAJEV – Stanje nepromenjeno: borbe se vode na administrativnim granicama Hersonske oblasti naspram Nikolajeva i Krivog Roga duž Crnog mora - Aleksandrovka - Snigirevka - Velika Aleksandrovka - reka Dnjepar.

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)