UKRAJINCI PRAVILI NATO ORUŽJE? Uizjumskoj fabrici pronađeni uređaji i projekti, kao i zapadno naoružanje

P. Z. S. / ria.ru

07. 04. 2022. u 17:29 >> 17:33

ORUŽANE snage Rusije u fabrici za izradu instrumenata u Izjumu pronašle su dokaze o bliskoj saradnji Ukrajine i NATO-a na vojnim proizvodima, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

УКРАЈИНЦИ ПРАВИЛИ НАТО ОРУЖЈЕ? Уизјумској фабрици пронађени уређаји и пројекти, као и западно наоружање

Foto Tanjug/AP

Vojni resor je objavio snimke iz pogona, koji su zauzeli pripadnici izviđačkog bataljona Zapadnog vojnog okruga.

Kako je saopšteno iz resora, u fabrici su pronađeni „dokazi o bližoj saradnji sa zemljama NATO-a u organizovanju proizvodnje vojnih proizvoda”.

-Preduzeće vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine – Izjumski instrumentarski kombinat – proizvodilo je optičke uređaje za oklopna vozila (oklopni transporteri BTR-4E) ukrajinske proizvodnje, koji su razvijeni po standardima NATO-a, saopštilo je ministarstvo.

Takođe na teritoriji fabrike, pojašnjavaju u odeljenju, „pronađena je dokumentacija, crteži i časopisi, koji odražavaju učešće zemalja NATO-a u zajedničkim projektima u razvoju jedinica i delova u projektovanju novih vrsta naoružanja i vojne opreme za Oružane snage Ukrajine“.

Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine

Vazdušno-desantne snage i militanti nacitičkih bataljona Ukrajine pretvorili su teritoriju fabrike u utvrđeni pojas i tamo držali odbranu. Kako su precizirali u Ministarstvu odbrane, neprijatelja sa ovih utvrđenja izbacile su ruske jedinice pre nekoliko dana.

Foto EPA

Na teritoriji preduzeća pronađeni su uzorci naoružanja zapadne proizvodnje koje su formacije kijevskog režima ostavile tokom povlačenja: prenosivi protivvazdušni raketni sistemi Stinger (MANPADS), različiti protivtenkovski sistemi, kao i ukrajinsko oružje i municija.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!