RUSOFOBI UDARAJU ZABRANE I NA SLOVA: Zbog dizajna koji podseća na Rusiju napadnut čuveni brend

Novosti online

23. 03. 2022. u 15:09

LUJ Viton objavio je juče novu kolekciju nakita u čijem se dizajnu nalaze latinična slova V i Z, što je na društvenim mrežama izazvalo osudu brenda i kolekcije.

РУСОФОБИ УДАРАЈУ ЗАБРАНЕ И НА СЛОВА: Због дизајна који подсећа на Русију нападнут чувени бренд

Foto: Epa

Čuveni brend Luj Viton objavio je u jeku sukoba u Ukrajini novu kolekciju nakita u čijem se dizajnu nalaze simboli koji podsećaju na latinična slova V i Z, odnosno slova koja simbolišu rusku armiju.

> Isidora:

Nakon premijere najnovije kolekcije, na društvenim mrežama usledio je ogroman talas mržnje i osude upućen kreatorima ove kolekcije, ali i Rusiji na koju su ih ovi simboli asocirali. 

Foto: Printskrin/Instagram

 

Kompanija se nije oglašavala naknadno, ali u samoj premijernoj objavi kolekcije naglašeno je da centralni dizajn predstavlja spojene inicijale samog brenda - latiničnih slova L i V.

Ipak, oni koji ne uspevaju da odole rusofobnim napadima čak i u ovom videu uočavaju podršku Rusiji, a uskoro će braniti i svaku upotrebu slova koja simbolizuju Rusku armiju.

Podsećamo, u početku se dosta spekulisalo o značenju latiničnih slova "Z" i "V". Kružile su informacije da su slovima obeleženi različiti "talasi" ruskih snaga, potom i da označavaju posebne jedinice, sve dok rusko ministarstvo konačno nije rasvetlilo ova značenja.

Veliko latinično slovo "Z" znači "Za pobedu" dok je slovo "V" našlo svoje mesto u rečima "Snaga je u istini".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)