ŽESTOK UDAR RUSA: Vojska napredovala 12 kilometara unutar ukrajinske teritorije, uništeno 1.483 tenkova

Tanjug

20. 03. 2022. u 19:24

RUSKA vojska uništila je 214 dronova, 1.483 tenkova, 150 raketnih sistema otkako je počela specijalna vojna operacija u Ukrajini, izjavio je danas portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Igor Konašenkov.

ЖЕСТОК УДАР РУСА: Војска напредовала 12 километара унутар украјинске територије, уништено 1.483 тенкова

Foto: EPA/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

On je dodao da su uništena i 584 artiljerijska sistema i minobacača, kao i 1.279 borbenih vozila, preneo je TAS S.

Konašenkov je, takođe, kazao da ruske snage završavaju razbijanje, kako je napomenuo, nacionalističkog bataljona Donbasa, kao i da je ruska vojska napredovala još 12 kilometara unutar ukrajinske teritorije.

- Naša vojska je napredovala još 12 kilometara kako bi došla do Nikolskoja i zajedno je sa jedinicama Donjecke narodne republike (DNR) opkolila naselje Sladkoje sa tri strane - rekao je on.

On je dodao da je "do 60 militanata ubijeno", kao i da je uništen određen broj ukrajinskog oružja, a da se vode borbe u Sladkoju, Novoukrajinki i Šahtjorskoju.

TAS S dodaje da su snage  DNR nastavile poteru ukrajinske 53. brigade i da je ubijeno 20 ukrajinskih vojnika, uz uništavanje vojne opreme.

BONUS VIDEO - ŽESTOKE BORBE: Ruski borac protiv ukrajinskog mitraljesca kod Kijeva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)