GARDIJAN: Si Đinping odlučio, Kina spremna da pruži ekonomsku pomoć Rusiji

Novosti online

16. 03. 2022. u 13:55

UPRKOS pretnjama Vašingtona i višesatnim pregovorima o drugim metodama rešavanja konfliktne situacije u Ukrajini, Kina je spremna da Rusiji pruži neophodnu ekonomsku podršku. O tome piše britanski list Gardijan, pozivajući se na izvor u Beloj kući.

ГАРДИЈАН: Си Ђинпинг одлучио, Кина спремна да пружи економску помоћ Русији

Predsednici Si i Putin / Foto AP

Vlasti NR Kine razmatraju i opciju prebacivanja vojnih dronova u Rusku Federaciju, što je krajnje alarmantno za vlasti SAD. Nakon sedmočasovnih razgovora u Rimu, američka strana je izrazila krajnje pesimistične prognoze o razvoju situacije u Ukrajini, ali je istakla važnost nastavka komunikacije između Vašingtona i Kine, prenosi Izvestija.

- Pre svega, najvažnije je ubediti Kinu da se preračuna i preispita svoju poziciju. Sada ne vidimo znakove takve revalorizacije. <...> Oni su već odlučili da će pružiti ekonomsku i finansijsku pomoć, a danas su to naglasili. Pitanje je da li će ići dalje - citira Gardijan izvor povezan sa američkom delegacijom.

Prema rečima drugog sagovornika izdanja, odluka o podršci Rusiji dolazi od kineskog lidera Si Đinpinga, koji će, zajedno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, verovatno „staviti tačku na period globalne dominacije SAD“.

BONUS VIDEO: LET U POBEDU: Pogledajte kako dejstvuju Vazdušno-kosmičke snage Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati