NE POSTOJI RIZIK OD NESTAŠICA HRANE: Rusija će preorijentisati tržište i proširiti mrežu partnera

Tanjug

15. 03. 2022. u 12:06

RUSIJA je saopštila danas da ne postoji rizik od nestašice hrane na domaćem tržištu i apelovala na potrošače da ne prave zalihe osnovnih namirnica nakon što je Zapad uveo sankcije Moskvi zbog napada na Ukrajinu.

НЕ ПОСТОЈИ РИЗИК ОД НЕСТАШИЦА ХРАНЕ: Русија ће преоријентисати тржиште и проширити мрежу партнера

Foto Pijaca PG

- Nema rizika od nestašice robe ili smanjenja asortimana. Ne treba veštački podsticati potražnju kupovinama za budući period - navela je potpredsednica vlade Viktorija Abramčenko u saopštenju, prenosi Rojters.

Ruska ekonomija se suočava sa najvećom krizom od pada Sovjetskog Saveza 1991, nakon što su SAD i Evropa izolovali Rusiju iz velikog dela svetske ekonomije zbog vojne operacije u Ukrajini.

Abramčenko je poručila da će Rusija „preorijentisati tržište, proširiti mrežu partnera i uspostaviti obostrano profitabilnu trgovinu za prijateljskim zemljama", dodajući da su već preduzeti koraci da se zaštiti domaće tržište hrane u svetlu zapadnih sankcija.

Premijer Mihail Mišustin je potpisao u ponedeljak naredbu o zabrani izvoza belog i sirovog šećera do 31. avgusta i o zabrani izvoza pšenice, raži, ječma i kukuruza u susedne države Evroazijske ekonomske unije do 30. juna.

BONUS VIDEO:

NAPAD PRECIZNO NAVOĐENE MUNICIJE: Snimak uništenja ukrajinskih borbenih vozila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)