IRAN PRETI OSVETOM IZRAELU: Platićete zbog napada na Siriju, ubili ste oficire! (FOTO)

Tanjug

09. 03. 2022. u 10:48

IRANSKE vlasti saopštile su danas da će se osvetiti za izraelski vazdušni napad u Siriji, u kojem su poginule četiri osobe, uključujući dvojicu oficira Iranske revolucionarne garde.

ИРАН ПРЕТИ ОСВЕТОМ ИЗРАЕЛУ: Платићете због напада на Сирију, убили сте официре! (ФОТО)

Foto: EPA/Depositphotos

Sirijski državni mediji navode da su druge dve žrtve napada na Damask u ponedeljak bili civili, dok ih je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji identifikovala kao pripadnike proiranske sirijske milicije, prenosi agencija Rojters.

Opservatorija je saopštila da su dvojica ubijenih Iranaca pripadali elitnim iranskim snagama Kuds.

Ranjeno je i šest policajaca.

- Pozvati Izrael na odgovornost za takve napade je jedan od glavnih ciljeva pružanja otpora u regionu - izjavio je portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Said Hatibzadeh.

Na sajtu Revolucionarne garde, dvojica ubijenih oficira su identifikovani kao pukovnici Ehsan Karbalaipour i Morteza Saeidnedžad, i dodaje se da će Izrael "platiti za ovaj zločin".

Opservatorija je saopštila da je jučerašnji napad bio sedmi izraelski napad na Siriju ove godine i da je meta bilo skladište oružja i municije u blizini aerodroma u Damasku.

BONUS VIDEO: RUSI OBJAVILI MOĆAN SNIMAK - Pogledajte noćni let helikoptera Ka-52

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)