ELON MASK ODOLEO PRITISCIMA VLASTI: "Neću uvesti cenzuru nad ruskim medijima"

Novosti online

08. 03. 2022. u 14:14

ELON Mask je pokazao da je kompletni apsolutista slobode govore time što neće cenzurisati ruske vesti. Za njega su sve vesti neka vrsta propagande.

ЕЛОН МАСК ОДОЛЕО ПРИТИСЦИМА ВЛАСТИ: Нећу увести цензуру над руским медијима

Foto: Printscreen/Jutjub/TED

Izvršni direktor Tesle Elon Mask rekao je da su mnogi svetski lideri primoravali kompaniju da blokira ruske vesti. Dokaz tome da postoji veliki pritisak na međunarodne kompanije je taj da su Apple, Google, Microsoft, Twitter, YouTube zabranile novinske mreže RT i Sputnjik koje kontroliše Rusija.  

Odgovor Maska na argument da su ruski izvori propaganda je da su sve vesti neka vrsta propagande, samo su neke veća propaganda od drugih. 

Teslin Starlink je sistem satelita koji ima za cilj da obezbedi pristup internetu preko svemira. Istovremeno, Mask je rekao da kompanija mora da promeni prioritet u odnosu na sajber odbranu kako bi sprečio ometanje signala i kako bi mogao da održi gradove konektovanim i hitne službe dostupnim za spasavanje života.

Osnivač kompanije je pokazao koliko je zagovornik slobode govora i slobodnog protoka informacija time što je na Tviteru napisao da neće blokirati ruske vesti ni pod pretnjom pištolja i da će uvek biti apsolutista slobode govora. 

(srbijadanas)

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI SVE BLIŽE KIJEVU: Putinova armija napreduje ka glavnom gradu Ukrajine

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ŠOLC POSLE NAPADA NA IRAN: Pozivam na deeskalaciju sukoba u regionu Bliskog istoka