AMERICI NE TREBA SAGLASNOST EU: Može da blokira izvoz ruske nafte

Novosti online

07. 03. 2022. u 20:11

ADMINISTRACIJA Sjedinjenih Američkih Država razmatra mogućnost uvođenja zabrane izvoza ruske nafte u zemlju bez saglasnosti evropskih partnera, saopštila je agencija Blumberg, pozivajući se na dobro upućene izvore.

АМЕРИЦИ НЕ ТРЕБА САГЛАСНОСТ ЕУ: Може да блокира извоз руске нафте

Foto Tanjug/ AP

Kako je ova agencija ranije objavila, američka administracija razmatra sa industrijom nafte i gasa posledice zabrane izvoza nafte za američke potrošače, kao i globalne isporuke.

Prema podacima izvora pomenute agencije, Vašington još nije doneo konačnu odluku o blokadi izvoza, mogućem roku i razmerama takve zabrane.

Podsetimo, prethodno je saopšteno da je državni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio da SAD i Evropska unija razmatraju perspektivu prekida kupovine nafte od Rusije.

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini traje već 12 dana. U napadu ukrajinskih snaga na Donjeck srušena stambena zgrada, oštećena škola.

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo da se u Ukrajini razvijalo biološko oružje. Završena je treća runda pregovora Ukrajine i Rusije na poljsko-beloruskoj granici.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!