ZELENSKI TRAŽI JAČE SANKCIJE ZA MOSKVU: "Cela ruska vojska se obrušila na Ukrajinu"

Novosti onlajn

04. 03. 2022. u 11:23

NA UKRAJINU se obrušila skoro cela ruska vojska, izjavio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

ЗЕЛЕНСКИ ТРАЖИ ЈАЧЕ САНКЦИЈЕ ЗА МОСКВУ: Цела руска војска се обрушила на Украјину

Foto: Profimedia

- Ukrajinci, neprijatelj je na teritoriju naše države pokrenuo apsolutnu većinu svoje vojske, skoro sve vojne trupe Rusije su se obrušile na naš narod - izjavio je Zelenski u video-obraćanju.

On je ponovo zatražio momentalno pojačanje sankcija Rusiji, kao i zatvaranje neba iznad Ukrajine.

Ukrajinski predsednik je nakon saopštenja Ministarstva odbrane Rusije o provokaciji Kijeva u nuklearnoj elektrani „Zaporožje“ to demantovao i optužio Rusiju za napad.

- Ruske trupe napale su nuklearnu elektranu ‘Zaporožje’, najveću u Evropi. Ona sama mogla je imati posledice kao šest Černobilja. Ruski tenkisti su znali šta gađaju, direktnom vatrom na elektranu – to je teror neviđenih razmera - istakao je ukrajinski lider.

Podsetimo, požar koji je tokom noći izbio u zgradi za obuku nuklearne elektrane „Zaporožje" ugašen je i nije bilo žrtava.

S tim u vezi, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je kijevski režim prošle noći pokušao da sprovede monstruoznu provokaciju u nuklearnoj elektrani podmećući požare.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

GDE STIGNU ČEČENI, NACISTI BEŽE: Kadirov objavio snimak proslavljenog komandanta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)